ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Бізнес
В SHABO радять, як правильно зберігати вина
17:44 / 20.02.2022
Бизнес

ОДЕСА, 20 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO дає поради щодо правильного зберігання благородних напоїв.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

В повідомленні підприємства сказано:

Зберігання вина. Поради від SHABO 🙌

Світло та тепло — вороги для будь-якого вина. Якщо вину необхідно недовго постояти, то дотримання цих двох умов буде достатньо. Але якщо ви хочете витримати вино протягом тривалого часу, то варто дотримуватись наступних правил 👇

🍾 Тримати в темноті. Через надмірний вплив денного світла та світильників, вино може втратити свої якості. Темні пляшки більш захищені від цього, а от з прозорими будьте особливо уважними.

🍾 Прохолодне місце. Оптимальна температура зберігання вина 10-12°C, для десертних — 14-16°C. Зависока температура призведе до швидкого дозрівання, а занизька до його сповільнення. Важливо постійно дотримуватись температурного режиму, уникаючі різких перепадів.

🍾 Вологість та вентиляція. Вона має бути в межах 65-80%. Це необхідно для збереження пробки від висихання та проникнення повітря до пляшки. Зависока вологість може призвести до появи плісняви. Не зберігайте вино поряд з різкими запахами, адже воно «дихає» та може ввібрати їх у себе.

🍾 Мінімум рухів. Вино має знаходитись у спокої, без ударів та зайвих вібрацій. Тримайте пляшки в горизонтальному положенні та намагайтесь мінімально їх рухати.

Найкраще для правильного збереження вина підходять спеціальні винні шафи, де вишуканий напій легко розмістити, а шафу встановити у місце з правильними умовами зберігання 👌


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту