ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Бізнес
SHABO вітає винолюбів з Днем Orange Wine
20:17 / 06.10.2022

ОДЕСА, 06 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO вітає всіх шанувальників благородних напоїв з Днем День Orange Wine.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

В повідомленні підприємства сказано:

Сьогодні дата бурштинового сонця у келиху — День Orange Wine.

6 жовтня зафіксували у міжнародній спільноті для цього унікального продукту, бо створення подібного вина вважається світовим надбанням.

Технологія Orange Wine або вин “квеврі” не має аналогів та є чи не найстаршою в усьому світі. Їй близько 8 тисяч років і вона внесена до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. За цією багатовіковою кахетинською технологією – бродіння і витримка проходять на м’яззі у спеціальних керамічних амфорах, ще їх називають «квеврі». Завдяки цьому колір вина білих сортів винограду набуває яскраво-бурштинового кольору. У смаку формується приємна терпкість та легка танінність. Вино насичується антиоксидантами та вітамінами, що містяться у твердих частинках винограду.

Особливими є і самі величні глеки “квеврі”. На сьогодні їх виробляють одиниці, а черги на замовлення розписані на роки. Як правило, ці спеціальні амфори для вина створюють сімейні династії Грузії, які передають із покоління в покоління свій рецепт. Одна з таких династій ремісників Кбілашвілі робила квеврі для SHABO. Компанія привезла до України 15 автентичних виробів, об'ємом 1400 і 2000 літрів. Встановила їх у Винному домі SHABO. У квеврі, що закопані під землю, і відбувається процес мацерації й витримки на м'яззі протягом 5 місяців.

Серед наших вин-перлин, створених за цією технологією — SHABO Limited Edition Chardonnay Qvevri. Цьогоріч це вино привезло золото для України з найпрестижнішого у світі конкурсу від Міжнародної організації винограду та вина — Berliner Wein Trophy 2022.

Повірте, це вино ні з чим не порівняти. Яскраво виражений аромат сухофруктів, абрикоса, мигдалю, зеленого чаю, тютюну та особлива танінність у смаку. Переможне SHABO Limited Edition Chardonnay Qvevri вже готове відкрити для вас своє золото у келиху.

Не проґавте можливість скуштувати легендарне вино.

Купуйте легко на shaboshop за посиданням https://bit.ly/3SYNEaj та насолоджуйтесь🤍


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту