ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Бізнес
В SHABO представили вино, яке не має аналогів у всьому світі
12:11 / 07.11.2023
Бізнес

ОДЕСА, 07 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO презентує Limited Edition Тельті-Курук — Orange-wine, яке зараз можна виробляти лише на Одещині.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

В повідомленні підприємства сказано:

SHABO Limited Edition Тельті-Курук — це поєднання унікального автохтонного сорту винограду з не менш унікальною грузинською технологією виготовлення вина, коли бродіння і витримка проходять на м’яззі у глиняних амфорах «квеврі».

Теруар Шабо – це єдине місце на планеті, де є кореневласні саджанці сорту Тельті-Курук. А кахетинській технології створення вина близько 8 тисяч років, вона виняткова та внесена до переліку нематеріальних культурних спадщин ЮНЕСКО.

Orange-wine з Тельті-Курук — вино, яке не має аналогів у всьому світі. Над вином працювали наші найкращі енологи та на всіх етапах виробництва контроль якості здійснювали кращі експерти з Грузії.

Ця позиція особливо сподобається поціновувачам, які вже гарно знайомі зі світом вина та шукають чогось нового, чогось особливого та унікального.

Бродіння при низькій температурі забезпечує легкість, а мікрооксидація через глиняні амфори дарує вину янтарний колір.

Гастрономія цього виняткового вина ще досліджується, але можемо впевнено заявити, що з м'ясом птиці, рибою та морепродуктами буде дуже гарно смакувати.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту