ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
ОНУ имени И. И. Мечникова к 150-летию Леси Украинки подготовил проект- библиотрансформер
10:45 / 25.02.2021
Культура

ОДЕССА, 25 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Сотрудники Одесского национального университета им. И. И. Мечникова подготовили к 150-летию Леси Украинки проект- библиотрансформер в трёх частях.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом сообщается на Фейсбук-странице «Новости Одесского университета».

В сообщении вуза сказано:

150 років від дня народження видатної української письменниці, громадської і культурної діячки Лесі Українки (1871–1913) виповнюється 25 лютого.

Творчість Лесі Українки відрізняє гуманізм і надзвичайна сила духу, дивовижна тим більш, що вона з дитинства боролася з важкою хворобою. У фонді Наукової бібліотеки Одеського національного університету ім. Мечникова зберігаються прижиттєві та рідкісні видання окремих творів Лесі Українки та перших зібрань її творів, а також мініатюрні й малоформатні видання кінця XX ст.

Історія відношень Лариси Косач (справжнє ім'я авторки) та міста Одеси почалась у 1888 р. До 1913 р. вона приїздила до нашого міста не менше 20 разів. Тут знайшла друзів, однодумців, в першу чергу, М.Ф. Комарова. (Правник за фахом, М.Ф. Комаров був видатним бібліографом, фольклористом, перекладачем). Одеса пам’ятає талановиту Лесю Українку, на її честь назвали вулицю в Суворівському районі, на будинках, де вона перебувала, встановлено меморіальні дошки, один із палаців культури носить ім’я Лесі Українки, у місті проводяться наукові заходи та літературні вечори.

До 150-річчя Наукова бібліотека ОНУ підготувала проект- бібліотрансформер в трьох частинах:

Ч. 1 «Видання творів Лесі Українки у фонді Наукової бібліотеки Одеського національного університету імені І. І. Мечникова»

https://bit.ly/2ZL9RPp

Ч. 2 «По місцях перебування Лесі Українки в Одесі»

https://bit.ly/2Pan4iU

Ч. 3 «Лесезнавство кафедри української літератури Одеського національного університету імені І. І. Мечникова від початків до сьогодення»

https://bit.ly/3uuofKd


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту