ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
В мае будут выбирать бокал для локального вина «Одесский черный»
16:39 / 26.03.2021
Культура

ОДЕССА, 26 МАРТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — На 20 мая запланирована реализация проекта Best Riedel glass for Odessa Black по подбору оптимального бокала Riedel для локального вина из винограда сорта «Одесский черный», выведенного в Институте виноградарства и виноделия им. В. Е. Таирова.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Департамент культуры и туризма Одесского городского совета

В сообщении Департамента сказано:

У програмі Odessa Wine Week *

Вперше в Україні

проєкт Best Riedel glass for Odessa Black variety

20 травня 2021 року, Одеса, Premier Hotel Odesa

🔹 Best Riedel glass for Odessa Black variety — проєкт, що включає в себе підбір оптимального келиха Riedel для локального вина Одеський чорний/Odessa Black * та визначення кращого зразка локального вина Одеський чорний/Odessa Black.

🌟 Активну участь в організації проєкту прийняв сам Максиміліан Рідель (Maximilian Riedel). Завдяки участі корпорації MIRS в цьому проєкті зразки вина, надіслані в компанію RIEDEL на ознайомчу дегустацію, викликали великий інтерес.

🍇 В Україні вино з сорту винограду «Одеський чорний» виробляють багато виноробних підприємств, і ми запрошуємо всіх взяти участь в цьому унікальному проєкті.

✔ Участь не передбачає оплати (всі витрати взяв на себе оргкомітет проєкту), проєкт має некомерційний характер і спрямований на просування бренду «українське вино», формування іміджу вина Одеський чорний/Odessa Black як візитки українського виноробства у світі — за аналогією з Сапераві (Грузія), Фетяска (Молдова), Мальбек (Аргентина), Карменер (Чилі), Шираз (Австралія) та ін.

Експертна комісія складається з виноробів, сомельє, представників HoReCa, ритейлу та інших фахівців. Оптимальний келих для вина Одеський чорний/Odessa Black експерти визначать за методологією сенсорного аналізу та авторською методикою RIEDEL.

Проєкт проходить у два етапи:

● Перший етап: 22 квітня 2021 р. Лабораторія сенсорного аналізу ОНАХТ.

Конкурсний відбір вин, дегустація. Визначення кращого вина Одеський чорний/Odessa Black.

● Другий етап: 20 травня 2021 р. Premier Hotel Odesa, ресторан Mare DiVino.

— Підбір оптимального келиха Riedel для вина Одеський чорний/Odessa Black.

— Урочиста церемонія нагородження переможця та учасників проєкту «Best RIEDEL glass for Odessa Black variety» (із запрошенням преси та громадськості).

Проводять програму:

■ Олександр Зорін, віце-президент з продажу Riedel в східній Європі

■ Оксана Ткаченко, завідувач кафедри технології вина і сенсорного аналізу Одеської Національної академії харчових технологій

Організатори:

■ Riedel — The Wine Glass Company, компанія-творець сортових келихів для вина ***

■ Корпорація MIRS Corporation — офіційний дистриб'ютор RIEDEL в Україні

■ Одеська національна академія харчових технологій | Лабораторія сенсорного аналізу

■ Марія Каленська, IKPMG Limited

■ Экспо-Юг-Сервис

Генеральний інформаційний партнер медіагрупа «Drinks +»

Контактна особа: Каменєва Наталія тел (067) -922 11 71

Konstantin Vidoborenko

Мария Каленская (Maria Kalenska)

Оксана Ткаченко (Oksana Tkachenko)

Bella Khanameryan

Наталья Каменева

* Odessa Wine Week — серія проєктів і заходів, що фокусують увагу на ключових напрямках розвитку винного ринку і актуальних питаннях виноробства. Проходить в Одесі з 18 по 23 травня 2021 року.

Odessa Wine Week об'єднує зусилля винної спільноти України, спрямовані на популяризацію та просування бренду «українське вино», на інтеграцію України у світову винну спільноту.

* * Одеський чорний — винний сорт винограду, виведений в Україні в Інституті виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова.

*** RIEDEL, компанія з 265-річною історією, світовий лідер у виробництві кришталевого та скляного посуду, створеної для різних сортів винограду, перша в історії відкрила, що на смак вина впливає форма келиха, в якому це вино подано. RIEDEL визнаний неперевершеною «дружньою вину» маркою келихів, які здатні розкрити всі особливості вин і міцних спиртних напоїв. Прославившись презентаціями новаторського, першого у світі «дружнього вину» келиха Бургундія Гран Крю в 1958 році та представленої у 1973 колекції Sommeliers ручної роботи, RIEDEL став кращим брендом для винних знавців, професіоналів індустрії гостинності та освічених споживачів у всьому світі.

З моменту свого заснування в Північній Богемії та на протязі ось вже 11 поколінь компанія RIEDEL GLASS створює шедеври скляного мистецтва.

RIEDEL — єдина компанія у світі, яка виробляє свої келихи осмислено. Це означає, що кожна форма розроблена з урахуванням сортових особливостей конкретного сорту винограду з обов'язковою участю консиліуму винних експертів.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту