ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
Умер Александр Ройтбурд
13:49 / 08.08.2021
Культура

ОДЕССА, 08 АВГУСТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — На 60-м году жизни скончался известный украинский художник, директор Одесского художественного музея Александр Ройтбурд.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

ПАМ’ЯТІ МИТЦЯ

Пішов з життя відомий український митець, художник, член Національної спілки художників України, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

Олександр Анатолійович народився та виріс в Одесі, тут отримав початкову та професійну художню освіту. Був фундатором асоціації «Нове мистецтво», очолював Центр сучасного мистецтва Джорджа Сороса в Одесі, заснував «Клуб Маразлі».

У 2017-му році очолив Одеський художній музей, який завдяки його енергії, творчості, оригінальному баченню перетворився на справжній сучасний мистецький осередок регіону та Півдня України.

Олександр Ройтбурд займав активну патріотичну, громадянську позицію. У 2020 був обраний депутатом Одеської обласної ради.

Без перебільшення, на думку експертів, Ройтбурд – яскравий представник Південноукраїнської художньої школи та постмодернізму. Він написав близько 2 тисяч картин.

Сьогодні твори художника зберігаються в музеях та приватних колекціях України і різних країн світу, а це означає, що життя митця продовжуватиметься у його творчій спадщині.

Вічна, світла пам’ять

Голова Одеської обласної державної адміністрації

Сергій Гриневецький»

Согласно сообщению «Деловой столицы», близкие называют причиной смерти Художника осложнения от коронавируса, хотя проблемы со здоровьем у него наблюдались уже некоторое время.

Свои соболезнования по поводу смерти Александра Ройтбурда уже высказали высказали ряд политиков, деятелей культуры и представителей общественности, среди которых действующий и предыдущий Президенты Украины, мэр Одесссы и многие другие.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту