ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
В одесской библиотеке прошла встреча с французским певцом
17:42 / 14.09.2021
Культура

ОДЕССА, 14 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В одесской библиотеке имени Михаила Грушевского прошла встреча с французским певцом Полем Манандизем.

Как передаёт корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Центра патриотического воспитания и организации досуга детей и молодежи Одессы.

В сообщении Центра сказано:

Дуже спонтанна зустріч з французьким співаком,у якого українське серце, Полем Манандізем відбулася у відділі соціокультурної діяльності ООУНБ імені М.С. Грушевського 12 вересня.

«Перш за все, я співак!» — говорить Поль Манандіз. Та ще він пише серйозні аранжування, слова і музику до пісень, що сам виконує, володіє своєю особистою, легко впізнаваною манерою гри на фортепіано. В пісенній творчості тяжіє до осучаснення та відродження світової естрадної класики, експериментує в стилі поп-рок.

В Україні Поль Манандіз звернувся до надання класичних форм — ораторія, кантата — творам українського фольклору: «Янголи в небі», «Вирушали хлопці». З багацтвом палітри української народної музики Поля познайомила Народна артистка України Ніна Матвієнко. З нею Поль здійснив свій перший тур Україною. А далі був патріотичний альбом «Мій рай» — зізнання в любові Україні. I виступи з аншлагами по Україні.

Поль Манандіз ставить своєю задачею не лише збереження культур, але й їхнє єднання. Він зробив французьку версію «Минає день» Миколи Мозгового, українською співає «Et si tu n'existais pas»— «Світ без тебе» Джо Дассена, пісню Ніно Рота «Parla più piano» з кінофільму «Хрещений Батько».

У театрі на Липках Києва з аншлагами йде концерт– вистава «Je t'aime/Я кохаю», створений як діалог, де Поль виконує класику французького шансону, а Народна артистка України Анжеліка Гирич читає вірші Ліни Костенко.

У 2020р. Поль Манандіз записав свій другий патріотичний альбом пам‘яті Героя України Василя Сліпака і всіх героїв, що віддали своє життя за волю України — «Місія на небі». В альбом увійшли знакові пісні украінської музичної культури: «Місяць на небі», «Два кольори», «Ой, чий то кінь стоїть...»

У 2019р. Поль записав пісню «Лелеки», що набула великого резонансу, особливо серед захисників України.

Полем Манандізом захоплюються: його безмежною любов‘ю до України, солідарністю з її захисниками, його благодійними вчинками та активністю.

З епідемією Ковіду Поль Манадіз більше працює в студії. Він записав низку італійської класики: «Caruso», «Per te», французької та англомовної. Всі записи є на Youtube чи сторінках Фейсбук, в роботі у співака 11 альбомів.

Перша пісня українською — «Квітка душа» Ніни Матвієнко, далась Полю надзвичайно складно. Незважаючи на це, співак згодом випустив свій перший україномовний альбом.

Згодом Поль провів перший тур українськими містами, виступаючи разом з Ніною Матвієнко.

У кліпі пісні «Небокрай» знімалась Олена, перша дружина Поля, завдяки якій Поль переїхав до України. За кілька днів цей кліп набрав 60 тис. переглядів на Youtube.

Полеві подобається звучання українських народних пісень, звучання бандури, він записав пісні з цим українським народним інструментом. Гімн України під бандуру у виконанні Поля Манандіза українською та французькою мовами звучить по-особливому.

Переклав пісню «Джеральдіна» Арсена Мірзояна французькою.

З осени 2017 року є солістом всеукраїнського туру Моцарт, рок-опера, де виконує роль Леопольда Моцарта.

Створив кавер-версію пісні «Вовчиця» Винника Олега французькою мовою у більш ліричному жанрі виконання.

8 червня 2018 року — у свій День народження, презентував свій перший патріотичний та повністю український альбом «Мій рай». «Мій рай» — це краще з українських народних пісень та власних хітів співака, зібраних за 3 роки невтомної праці в Україні, сповнених любові до краю та патріотизму! Усі 14 пісень — це окремі історії, що справжній француз надихнув в українську творчість та музику. Зі слів самого Поля Манандіза: «Побувавши в українських Карпатах, я зрозумів, що Україна — це мій рай». Разом з найбільшою вишиванкою Поль Манандіз проїхав більше 20 міст України.

22 червня 2018 року Поль Манандіз презентував кліп «В твоїх очах» на пісню з патріотичного українського альбому «Мій рай».

З 25 червня 2018 року — тур по 35 містах Західної України.

У жовтні 2018 року був учасником національного відбору всеукраїнського талант-шоу X-Фактор, 9 сезон в місті Дніпро з піснею «J'accuse mon pere» з Моцарт, рок-опера.

Поль Манандіз — перший француз, який отримав звання заслужений артист естрадного мистецтва України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016
Перейти на повну версію сайту