ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
ОНУ імені І. І. Мечникова долучається до діджиталізації української культурної спадщини
18:51 / 13.04.2022

ОДЕСА, 13 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Наукової бібліотеки Одеського Національного університету імені І. І. Мечникова взяли участь в онлайн-вебінарі «Save Ukrainian Cultural Heritage in Digital. AllDigital Week 2022».

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Новини Одеського університету».

У повідомленні ОНУ сказано:

На зустрічі була представлена ініціатива «Save Ukrainian Cultural Heritage in Digital» по збереженню культурного надбання у цифровому форматі.

Організатори онлайн-вебінара – Київський національний університет культури і мистецтв, ГО «Оцифрована спадщина», « Інститут музейної справи і пам'яткознавства», «Агенція Європейських Інновацій». Незважаючи на складні воєнні часи, ми продовжуємо спілкування з колегами з різних куточків України та європейської спільнотою. Тема, яка турбує бібліотечну спільноту сьогодні – збереження культурної спадщини в умовах війни. Війна, яка крім людських жертв та руйнувань інфраструктури міст і сіл України, є загрозою для української культурної спадщини.

Відзначимо, що Наукова бібліотека ОНУ успішно діджиталізує університетську книжкову колекцію з 2010 р. Для збереження оцифрованої культурної спадщини та об'єктів культурної спадщини створено окремi сервери. За ці роки бібліотека напрацювала чималий досвід використання цифрових технологій у збереженні книжкового фонду, створенні інформаційних ресурсів та віртуальних книжкових колекцій, періодичних видань.

Бібліотека — це не лише книжки. Це величезна робота людей, які намагаються зберегти історію.

Разом з усiєю Україною прагнемо досягнути перемоги, виконуючі свої безпосередні завдання – захист та збереження української культурної спадщини.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту