ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
Наступною локацією проведення Одеського МКФ стане Київ
11:02 / 20.12.2023

ОДЕСА, 20 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Наступний Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 12-20 липня 2024 року в Києві.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

XV ОМКФ відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в Києві і розпочинає приймання фільмів на участь у конкурсних програмах. Про це повідомила пресслужба Одеського міжнародного кінофестивалю.

Цьогоріч фестиваль проводили в Чернівцях. В Одесі пройшли лише покази спеціальних програм.

«Минулий ОМКФ гостинно приймали Чернівці, які показали щире захоплення українською культурою та мистецтвом. Наступного року ми привеземо Одеський міжнародний кінофестиваль у Київ, де очікуємо не менш теплий прийом від столичних кіноманів і поціновувачів якісних глядацьких артфільмів», — сказала генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

Для подання заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю, та надати всі зазначені в онлайн-формі матеріали до 14:59 (за київським часом) 1 травня 2024 року.

До участі в Національній конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2023 або 2024 році. Переможці Національного конкурсу визначаються в таких номінаціях: «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

До участі в Міжнародній європейській конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2023 або 2024 році.

Переможець Міжнародного європейського конкурсу визначається в номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм».

Фільми, подані для участі в конкурсних програмах, також можуть бути відібрані для участі в позаконкурсних програмах кінофестивалю.

Приймання заявок до Національної та Міжнародної конкурсних програм відкрито з 19 грудня 2023 року по 1 травня 2024 року.

За додатковою інформацією щодо подачі заявок на участь у конкурсних програмах XV ОМКФ звертатися за електронною адресою program@oiff.com.ua.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту