ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Економіка
Глава Одесской ОГА довел до главы «Нефтегаза» позицию по ценам на газ для населения и теплоэнергетики
10:51 / 20.08.2021
Экономика

ОДЕССА, 20 АВГУСТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел рабочую встречу с председателем правления НАК «Нефтегаз Украины» Юрием Витренко.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький провів робочу зустріч з головою правління НАК «Нафтогаз України» Юрієм Вітренком, на якій обговорили питання передачі АТ «Одеська ТЕЦ» до статутного капіталу НАК «Нафтогаз України» та питання запуску опалювального сезону.

За словами Юрія Вітренка, баченням подальшого розвитку теплоцентралі у НАК «Нафтогаз України» є повна модернізація, запровадження сучасних енергоефективних технологій із заміщення використання природного газу альтернативним паливом. Але однозначно – питання запуску опалювального сезону в Одесі та області не залишилось без уваги.

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» компанія готова розглядати пропозиції місцевої влади та брати участь в реалізації спільних інвестиційних проектів на АТ «Одеська ТЕЦ».

Юрій Вітренко запевнив про повне сприяння питанням безперебійного постачання газу місцевим теплопостачальним організаціям на зважених умовах, розуміючи складну ситуацію на ринку природного газу.

Пропозиції Одеської облдержадміністрації, які озвучив Сергій Гриневецький, стосовно внесення коригувань у контрактах постачання газу для теплопостачальників щодо застосування цін на тепло для ОСББ на рівні вартості опалення як для населення, були сприйняті та враховані керівництвом НАК.

Сергій Гриневецький і Юрій Вітренко торкнулись й питання тарифної політики у сфері постачання газу в населених пунктах Одеської області.

Зокрема, голова ОДА закцентував увагу на необхідності розблокування рахунків низки теплопостачальних підприємств області, на яких накладені арешти за позовами НАК «Нафтогаз України». В свою чергу, Юрій Вітренко, як голова правління, пообіцяв сприяти у невідкладному розблокуванні роботи підприємств та доручив керівництву відповідного департаменту компанії розробити алгоритм спільних дій щодо підписання мирових угод.

На порядку денному зустрічі були й питання постачання газу для побутових споживачів, вартість послуг в регіоні та перспективи стабільного газопостачання населення.

Юрій Вітренко представив пілотний проект з розвитку альтернативної енергетики на території Припортового заводу – виробництво зеленого воднію, який є перспективним напрямком інвестиційної роботи. Дану пропозицію підтримало керівництво Припортового заводу і взяло на опрацювання з метою виготовлення техніко-економічного обґрунтування проекту.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту