ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Освіта
Глава Одесской ОГА посетил «Одесскую политехнику»
11:47 / 06.09.2021
Образование

ОДЕССА, 06 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий поздравил с началом учебы студентов и преподавателей государственного университета «Одесская политехника».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Державний університет «Одеська політехніка» став правоприймачем Одеського національного політехнічного університету (ОНПУ) та Севастопольського національного технічного університету. За більш як сторічну історію існування університет пройшов значний шлях становлення й розвитку, заслужено здобувши статус одного з провідних технічних вишів України. Окрім цього, Одеський регіональний інститут НАДУ в цьому році приєднано до Державного університету «Одеська політехніка».

Привітав з початком нового навчального року студентів-першокурсників, увесь професорсько-викладацький склад, аспірантів та студентів «Одеської політехніки» голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

“Першокурсники сьогодні вступили до одного з найпотужніших технічних ВИШів півдня України. І я сподіваюсь, що ті факультети, ті інститути, які ви обрали для себе в “Одеській Політехніці”, дозволять вам отримати високі знання, як і в подальшому зможете грамотно використовувати аби просувати вперед і економіку, і залучати інвестиції, і створювати інноваційний продукт, якого так на разі потребує Україна” – сказав Сергій Гриневецький.

Голова Одеської облдержадміністрації повідомив, що сьогодні в регіоні відбувається реалізації програм Президента “Велике Будівництво” і “Велика Реставрація”.

“Ці програми пов’язана з реконструкцією інфраструктурних об’єктів, де будуть необхідні саме ваші знання, як майбутніх кваліфікованих спеціалістів. Це — і запровадження ІТ-технології, і будівництво мостів через Дунай і Дністровський Лиман, і відновлення об’єктів соціальної та медичної сфери, і будівництво лінії електропередач 330 кВ Новоодеська-Арциз. І звертаючись до професорсько-викладацького складу “Одеської Політехніки” хочу зазначити, що ті базові документи, які сьогодні затверджені в нашій країні — а це Стратегія Національного розвитку і Стратегія економічного розвитку, мають бути у вас в повсякденних планах роботи, аби тим самим ви мали можливість доводити до відома студентів новітню інформацію про перспективи розвитку і регіону, і держави в цілому. Як і раніше, впевнений, що педагоги, медики та ядерники не можуть отримувати освіту за контрактом! Невтішні наслідки цього ми вже починаємо спостерігати сьогодні, а у подальшому це призведе до деградації суспільства і складатиме загрозу національній безпеці країни” – відзначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Окрім цього керівник області повідомив, що при Одеській ОДА створено Науково-експерту раду і Раду молодих вчених, і запросив викладачів і студентство активно долучатись до їх роботи.

“В Україні відбулась адміністративно-територіальна реформа, утворено, зокрема в Одеській області 91 громаду і все це – потребує нового менеджменту. Тому певно і є логічним приєднання Регіонального інституту державного управління при Президентові України саме до “Одеської політехніки”, для того, аби інженерні кадри отримували ще й підготовку, як державні менеджери, та мали можливість в подальшому працевлаштовуватись в органи місцевого самоврядування чи на державну службу” – додав Сергій Гриневецький.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту