ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Надзвичайні ситуації
Поліція Одещини виявила вчорашнього «телефонного мінера»
11:57 / 11.01.2022
Чрезвычайные ситуации

ОДЕСА, 11 СІЧНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одещини встановили підлітка, який пожартував про замінування крамниці, у южненському торгівельному центрі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Як ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомляло вчора, на спецлінію «102» прийшло повідомлення про те, що в одному з магазинів у торговому центрі міста Южне закладено вибухівку. За вказаною адресою виїжджали слідчо-оперативна група, рятувальники та медики, які евакуйовали до пів сотні відвідувачів та персоналу закладу. Однак обстеживши будівлю, вибухових пристроїв, які б загрожували життю та здоров’ю громадян, вони не виявили.

За годину правоохоронці з’ясували: недоречний жарт був влаштований 12-річним шестикласником, який учора після уроків подзвонив на 102 заради того, аби подивитися, як з’їжджатимуться і що робитимуть спецслужби. Про витівку школяра поліцейські повідомили його матері. Жінка була приголомшена поведінкою сина, адже ніколи не мала з ним клопоту.

Т.в.о. начальника сектору поліцейської діяльності № 2 Одеського районного управління поліції № 2 Олександр Біланчук розповів: «За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єкта власності поліцейські розпочали провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування було вилучено мобільний, з якого телефонував підліток. Оскільки малолітній не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей вид злочину, поліцейські звертатимуться до суду з клопотанням про вжиття відносно нього примусових заходів виховного характеру. Крім того, мати хлопця буде притягнута до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків».

Правоохоронці наголошують: «Не жартуйте з подібними речами, адже для перевірки повідомлень про замінування завжди залучаються значні людські та технічні ресурси й сили, і поки ними витрачається час на спростування чийогось недоречного жарту, хтось може потребувати реальної допомоги екстрених служб. Зауважимо також, що за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, законом передбачена відповідальність від двох до восьми років позбавлення волі».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту