ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Надзвичайні ситуації
Генератори та електростанція мають бути завезені до Одеси, — прем'єр Шмигаль
15:21 / 04.02.2023

ОДЕСА, 04 ЛЮТОГО 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На позачерговому засіданні уряду прийняли ряд рішень, що мають допомогти одеситам перечекати наслідки аварій на підстанції Укренерго, повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я».

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Прем'єр нагадав, що сьогодні на Одещині сталася технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженій внаслідок російських атак. В Одесі та прилеглих районах застосовані аварійні відключення. Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення — зокрема критичної інфраструктури — неможливо.

«На позачерговому засіданні Уряду доручив утворити цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики, за участі в. о. міністра внутрішніх справ, голів ДСНС та ОВА, керівника «Укренерго», представників мінінфраструктури та інших міністерств і відомств.

Зараз основна мета — заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання. Доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго. Також у місто має бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами зі США. Дав також завдання МЗС звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій», — повідомив Д.Шмигаль.

В Одесі мають цілодобово працювати всі Пункти незламності. Задля координації роботи у місто вирушили міністр енергетики та керівник «Укренерго».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту