ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Надзвичайні ситуації
ДСНС: на Одещині за добу сталось 15 пожеж, в одній з яких загинула дитина
09:53 / 15.02.2023

ОДЕСА, 15 ЛЮТОГО 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області оприлюднили інформацію про реагування на надзвичайні події минулої доби.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Одеській області.

У повідомленні рятувальників сказано:

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЗА МИНУЛУ ДОБУ ↘️

⚫️ За добу надзвичайних ситуацій не виникало.

▪️ Подій — 24.

▪️ Пожеж — 15: по місту Одеса — 3, по області — 12

⚫️ Резонансні пожежі

➖ Білгород-Дністровський район, Шабівська територіальна громада , село Шабо, провулок Миколаївський. На пожежі загинула дитина.

О 15:35, до Служби Порятунку надійшло повідомлення про пожежу у селі Шабо, Білгород-Дністровського району, по провулку Миколаївський.

По прибуттю на місце виклику рятувальниками було встановлено загорання домашнього майна та меблів в кімнаті одноповерхового житлового будинку відкритим полум’ям. Через самостійне гасіння пожежі батьком дитини, внаслідок чого був пізній виклик до ДСНС — полум’я розповсюдилося на значну площу. У зв’язку з сильним задимленням рятувальники працювали в апаратах для захисту органів дихання та зору у складі ланки газодимозахисної служби на пошук дитини.

О 15:55 пожежа була локалізована та о 16:20 – ліквідована.

Під час гасіння пожежі рятувальниками було виявлено тіло дитини 2021 року народження. Також, внаслідок пожежі постраждали: донька 2020 року народження та батько 2000 року народження, яких в стані середньої тяжкості з діагнозом отруєння продуктами горіння та опіками стопи (у батька) госпіталізовано до місцевої лікарні.

Ймовірна причина пожежі – аварійний режим роботи електронагрівального приладу (каміну).

Від ДСНС залучалось 2 одиниці техніки та 10 вогнеборців , від місцевої пожежної команди «Шабо» 1 одиниця техніки та 3 чоловіки особового складу.

➖ Ізмаїльський район, Саф'янівська територіальна громада, село Озерне, вулиця Ізмаїльська.

14 лютого, о 23:40, надійшло повідомлення про пожежу. По прибуттю на місце виклику рятувальниками було встановлено загорання даху будинку, гаражу та легкового автомобілю «Daewoo Matiz» в середині гаражу. О 00:15 пожежа локалізована та о 00:25 ліквідована . Внаслідок пожежі вогнем знищено дах житлового будинку на площі 120 м2 , дах гаражу на площі 55 м2 та пошкоджено легковий автомобіль . Причина пожежі встановлюється. Збиток — встановлюється. Загиблих та постраждалих немає. Від ДСНС залучались 2 одиниці техніки та 7 вогнеборців, від місцевої пожежної команди села Озерне — 1 одиниця техніки та 2 чоловіка особового складу.

⚫️ Інші події:

▪️1 виїзд на вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: (Березівський район, за межами селища міського типу Раухівка) 1 артснаряд калібру 152 мм.

▪️3 виїзди допомога «102»:

➖ (Одеський район, Таїровська територіальна громада, село Лиманка, вулиця Горіхова) по відчиненню дверей квартири .

➖ (місто Одеса, Київський район, вулиця Героїв Крут) по відчиненню дверей квартири.

➖ (місто Одеса, Малиновський район, вулиця Героїв Крут) по відчиненню дверей квартири.

▪️1 виїзд допомога «103»: (місто Одеса, Малиновський район, вулиця Генерала Петрова)по відчиненню дверей квартири.

▪️4 виїзди допомога населенню:

➖ (місто Одеса, Малиновський район, вулиця Мельницька, парк Савицького) порятунок чоловіка який провалився під кригу.

До Служби порятунку надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що в місцевому ставку одного з парків в Малиновському районі Одеси під кригу провалився чоловік, рятуючи свого пса.

На місці виклику рятувальники, за допомогою трьохколінчатої драбини та мотузки, разом із місцевим населенням вилучили громадянина 1948 року народження та його собаку з крижаної пастки.

Від госпіталізації та медичної допомоги постраждалі — відмовились.

Що тут ще додати?

Мабуть, будь-хто так вчинив би заради свого улюбленця. Але

не повторюйте чужих помилок! Краще одразу зателефонувати до рятувальників за номером 101. Бережіть своє життя та стежте за своїми домашніми улюбленцями!

➖ (Подільський район, селище міського типу Любашівка, вулиця Кошевого) по вилученню легкового автомобілю «ВАЗ 2104», з місцевого ставу на проїжджу частину.

➖ (місто Одеса, Приморський районн, вулиця Педагогічна кут провулок Полуничний) порятунок чотирилапого.

Вчора ввечері до Служби порятунку звернулись занепокоєна мешканка міста Одеса та повідомила, що по вулиці Педагогічна кут провулку Полуничний пес впав у яму, і його не можуть звідти дістати. На місце вирушили рятувальники, які за допомогою трьохколінчатої драбини витягли собаку та передали щасливій господарці.

➖ (місто Подільськ, вулиця Кузовкова) по зняттю кота з даху магазину.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту