ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Надзвичайні ситуації
Трагічна ДТП на Одещині
11:42 / 23.04.2024

ОДЕСА, 23 КВІТНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці встановлюють обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сталась в Білгород-Дністровському районі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні правоохоронців сказано:

Подія сталася позавчора, 21 квітня, близько 20-ї години у місті Білгород-Дністровський. Правопорушнику повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

У поліцію та «швидку» звернулися містяни, які виявили на одній з вулиць збитого 61-річного чоловіка. На місці події поліцейські оперативно встановили, що на громадянина наїхав водій легковика, ймовірно коли пішохід перетинав проїзну частину у невстановленому місці. Після скоєного керманич з місця автопригоди поїхав, залишивши потерпілого на дорозі.

Чоловіка госпіталізували до міської лікарні, де, на жаль, від отриманих травм він помер.

Поліцейські одразу ж розшукали водія трохи далі на тій самій вулиці. 26-річний містянин, тікаючи з місця автопригоди, не впорався з керуванням, в’їхав в огорожу приватного домоволодіння, покинув пошкоджену автівку і пішов дорогою далі.

Порушника перевірили на стан сп’яніння, він був п’яний. Вміст алкоголю в його організмі перевищував допустиму норму у понад вісім разів.

Також правоохоронці з’ясували, що молодик, працюючи слюсарем на станції технічного обслуговування, без дозволу власника взяв покататися легковик, який перебував на обслуговуванні в автомайстерні.

Поліцейські затримали правопорушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили йому про підозру:

- у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло смерть потерпілому, – за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України;

- у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан – за ч. 1 ст. 135 ККУ;

- у незаконному заволодінні транспортним засобом — за ч. 1 ст. 289 ККУ.

За ці злочини правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

В рамках провадження транспортний засіб поміщено на арештмайданчик та призначено низку експертиз. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває. Встановлюються повні обставини події.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту