ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Міськрада: у одеських лікарнях модернізують системи забезпечення киснем
10:38 / 29.10.2021
Здравоохранение

ОДЕСА 29 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР'Я – Офіційні дані Одеської міської ради щодо заходів допомоги хворим на COVID-19 в Одесі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

У повідомленні міськради сказано:

У зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 та збільшенням кількості пацієнтів, які надходять до стаціонару у тяжкому стані, у рази збільшилася потреба міських опорних лікарень Одеси у кисні.

Щодня міські лікарні Одеси використовують 15-18 тонн кисню для дихальної підтримки пацієнтів із тяжким перебігом COVID-19. Тож якщо на піку попередньої хвилі COVID-19 Одеська інфекційна лікарня споживала за добу до 5 тонн кисню, то зараз – 8-9 тонн.

Департамент охорони здоров'я Одеської міськради здійснює постійний контроль безперебійного забезпечення киснем опорних стаціонарів COVID-19, безпечного використання систем централізованого киснезабезпечення та кисневих балонів.

На території міської клінічної інфекційної лікарні встановлено три кріоциліндри по 2000 л кожен і один кріоциліндр на 1000 л, а також кріоциліндр на 175 л. Наразі завершується підготовка фундаменту для встановлення двох кисневих станцій, кожна продуктивністю 50 куб. м кисню за годину, які надійдуть до лікарні найближчими днями. Передбачено фінансування на закупівлю ще одного кріоциліндра на 3000 л.

Нову кисневу станцію на 50 куб. м кисню на годину встановлено у міській клінічній лікарні №10. Завершуються пусконалагоджувальні роботи, завтра планується пробний запуск станції і найближчим часом лікарня перейде на власний кисень. Цієї кисневої станції цілком вистачить для забезпечення потреби в кисні ковідного відділення МКЛ №10 на 80 ліжок.

У міській лікарні №8 відремонтовано відділення під COVID-19 та встановлено два кріоциліндри по 2000 л. Найближчим часом буде отримано, встановлено та введено в експлуатацію кисневу станцію.

У дитячій міській клінічній лікарні №3 встановлено кріоциліндри на 2000 л та 180 л, ведуться пуско-налагоджувальні роботи та готується до запуску власна киснева станція. У міській клінічній лікарні №1 раніше встановлено кисневу станцію на 24 куб. м кисню на годину, а також два кріоциліндри по 2000 л. Для безперебійного електропостачання лікарні закуплено новий електрогенератор.

У міській лікарні №5 проведено капремонт та встановлені дві кисневі станції: на 30 куб. – у відділенні на вул. Троїцькій та на 50 куб.м на годину – на Лідерсовському бульварі. Також у лікарні є один кріоциліндр на 2000 л, шість кріоциліндрів на 210 л і два кріоциліндри на 175 л.

У міському пологовому будинку №2, куди госпіталізують вагітних та породіль з COVID-19 з Одеси та Одеської області, є чотири кріоциліндри на 195 л кожен і один кріоциліндр на 175 л.

Наразі в опорних стаціонарах Одеси розгорнуто 1123 ліжка для лікування пацієнтів з COVID-19, у тому числі 970 дорослих, 120 дитячих та 33 ліжка для вагітних та породіль. Із загальної кількості 930 ліжок забезпечені підключеннями до системи централізованої подачі кисню. Також у міських лікарнях Одеси є достатня кількість апаратів ШВЛ та кисневих концентраторів.

«Найкращим захистом від коронавірусу є вакцинація. Питання забезпечення киснем опорних стаціонарів знаходяться на постійному контролі Департаменту охорони здоров'я та під моїм особистим контролем. Але щоб не турбуватися про кількість вільних ліжок, кількість реанімаційних місць, щоб не знадобився кисень – сьогодні кожен одесит має вакцинуватися», – наголосив в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Левон Нікогосян.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту