ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Вісім власних кисневих станцій виробляють кисень для одеських лікарень
11:35 / 30.11.2021
Вісім власних кисневих станцій виробляють кисень для одеських лікарень

ОДЕСА, 30 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Встановлення власних кисневих станцій знизило залежність лікарень Одеси від постачання кисню.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міської ради.

У зв'язку з високим рівнем захворюваності на COVID-19 та великою кількістю пацієнтів, які надходять до стаціонару у важкому стані, потреба міських лікарень Одеси в кисні залишається високою.

Щоб знизити залежність опорних стаціонарів від зовнішніх поставок кисню, міська влада Одеси здійснила закупівлю кисневих станцій.

В опорних стаціонарах Одеси розміщено вісім кисневих станцій, які на сьогодні виробляють 9 500 кг кисню на добу.

Завдяки встановленню двох кисневих станцій у міській клінічній інфекційній лікарні, потреба у постачанні кисню минулого тижня зменшилась на 10 тисяч кг, порівняно з попереднім тижнем. Тепер, коли обидві кисневі станції працюють на повну потужність, економія кисню становитиме близько 4200 кг на добу.

Киснева станція в міській клінічній лікарні №10 була підключена 1 листопада і до сьогодні виробила близько 23 тонн кисню. Щодобова економія становить приблизно 900 кг кисню.

Остання, восьма, киснева станція потужністю 50 куб. метрів на годину наразі встановлюється у міській лікарні №8 та найближчими днями почне постачати власним киснем ковідне відділення. Це дозволить заощадити до 1500 кг кисню на добу та зменшити добову потребу у додатковому рідкому кисні до 100-200 кг.

Загалом з підключенням кисневих станцій загальна потреба у постачанні кисню значно зменшилася. Порівняно з попереднім тижнем загальна кількість спожитого рідкого кисню зменшилася на 17 330 кг.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту