ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
В Одесі провели акцію підтримки донорства «Кров чарівна»
14:03 / 23.02.2022
Здравоохранение

ОДЕСА, 23 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одеській обласній станції переливання крові пройшов останній день акції «Кров чарівна», яка тривала щосереди протягом усієї зими.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Інтернет-сторінці автоматизованої системи рекрутингу та управління донорами крові «donor.ua».

Партнером акції є відома організація «Агенти крові», яка працює з серпня 2015 року. За весь час проект підтримали вже понад 2500 донорів. Це волонтери, які спрямовують кров в різні центри, в залежності від її групи. Після донації кожному донору роблять портрет. Фотографи, при цьому, змінюються раз на два тижні, і сьогодні портретистами були Костянтин та Влада Ліберови.

Проект був розроблений для того, аби привернути увагу до проблеми нестачі донорської крові. Взимку кількість донорів значно зменшилось, хоча попит високий і потенційно може збільшитись. Наприклад, в випадку подальшої російської агресії, це стане необхідним для солдатів нашої армії.

Александра Стайкова, студентка ОНУ ім. І.І.Мечникова


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту