ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
У Тижні профілактики РМЗ взяли участь понад 4,5 тис одеситок
15:30 / 28.10.2022

ОДЕСА, 28 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – З 20 по 26 жовтня 2022 року Департамент охорони здоров'я Одеської міськради та Міський центр здоров'я провели в медичних закладах Одеси Тиждень профілактики раку молочної залози.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

У рамках заходу сімейні лікарі проводили клінічне обстеження молочної залози, за необхідності направляли пацієнток на консультацію до мамолога та мамологічне обстеження, а також проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань профілактики та раннього виявлення онкопатологій молочної залози.

Протягом тижня клінічне обстеження молочних залоз пройшли 4577 жінок, з них виявлено 89 випадків патології молочної залози. На мамографію направлено 522 особи, на консультацію до мамолога — 325 жінок.

Крім того, у рамках щорічних заходів, спрямованих на профілактику та своєчасну діагностику раку молочної залози, у Міському центрі здоров’я сім’ї при консультативно-діагностичному центрі №6 ОМР проведені Дні профілактики та ранньої діагностики раку молочної залози.

За цей період мамографію пройшли 248 жінок, що дозволило своєчасно виявити 56 випадків доброякісних захворювань та 6 випадків раку молочної залози. Жінки з виявленою онкопатологією направлені на консультацію та лікування до онкологів спеціалізованих лікувальних закладів.

Нагадуємо: кожна жінка після 40 років має щороку проходити мамографію, а до цього віку — огляд у мамолога та УЗД молочних залоз.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту