ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Одеська лікарня отримала нове обладнання
13:33 / 01.12.2022

ОДЕСА, 01 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В ургентно-хірургічному відділенні Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, встановлено на введено в експлуатацію рентгенівську діагностичну систему OPERA RT20 HARP.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталії Одарій-Захар’євої, це сучасне обладнання дозволить проводити рентгенодіагностичні дослідження дітям від народження з високою розподільчою здатністю, значно зниженим променевим навантаженням та з високою швидкістю обробки цифрових зображень (завдяки наявності двох цифрових детекторів).

«Щороку, у відділеннях нашої лікарні, отримують ургентну, нейрохірургічну, травматологічну, урологічну та інші види хірургічної допомоги, і найголовніше — реанімаційну допомогу майже 18 тисяч хворих, а близько ста восьми тисяч пацієнтів — амбулаторну медичну допомогу. В період війни, значно збільшилася кількості хворих за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Введення в експлуатацію рентгенівської діагностичної системи OPERA RT20 HARP, дозволить значно посилити нашу роботу і також з’явиться можливість цілодобового проведення рентгенологічних досліджень пацієнтам в умовах ургентно-хірургічного відділення, що цілодобово приймає маленьких пацієнтів з Одеси та Одеської області. Таких досліджень впродовж року проводиться більш 40 тисяч» — говорить головний лікар Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Павло Георгієв.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту