ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Міськрада: в Одесі відзначено зниження захворюваності на грип та ГРВІ
16:25 / 20.02.2024

ОДЕСА, 20 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Офіційні дані Одеської міської ради про захворюваність інфекційними хворобам в Одесі за минулий тиждень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

У повідомленні міськради сказано:

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі за минулий тиждень знизилася на 13,1%, порівняно з попереднім тижнем.

Усього за останній тиждень на ГРВІ та грип захворіли 3538 одеситів, серед яких 65,9% становили діти віком до 17 років. Захворюваність на ГРВІ та грип серед дитячого населення протягом тижня знизилася на 27,6%

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі нижча за епідпоріг на 33% і знаходиться на сезонному рівні для цієї пори року.

Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, минулого тижня зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, а також вірусів негрипозної етіології (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.).

На COVID-19 в Одесі за останній тиждень захворіли 40 одеситів, серед яких десять дітей.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

Під час моніторингових досліджень за станом забруднення атмосферного повітря на території житлової забудови Одеси, межах санітарно-захисних зон АТ “ОПЗ” та ТОВ “Дельта Вільмар Україна” було відібрано 20 проб на вміст оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу. Перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту