ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Промисловість
Одеський припортовий продовжить виробництво медичного кисню
13:35 / 26.11.2021
Промышленность

ОДЕСА, 26 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

В повідомленні облдержадміністрації сказано:

Сьогодні, на позачерговому засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації, прийнято рішення щодо продовження виробництва медичного кисню АТ «Одеський припортовий завод».

«На сьогодні на Одеському припортовому заводі задіяний резервний блок, за рахунок чого ми випускаємо вдвічі більше медичного кисню – 12 тонн. До кінця цього місяця «ОПЗ» буде відпущено 300 тонн рідкого кисню, зазвичай ми випускали лише 180. Ми готові продовжити роботу з випуску медичного кисню в обсязі 12 тонн щодня, і йдемо на це все розуміючи складність тієї ситуації, яка нині склалася на Одещині. Завод всіляко сприятиме вирішенню цього питання» – зазначив виступаючи на позачерговому засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської ОДА начальник комерційного управління АТ «Одеський припортовий завод» Олег Кузнецов.

Заслухавши інформацію Олега Кузнецова, комісія вирішила: рекомендувати АТ «Одеський припортовий завод»: продовжити виробництво медичного кисню протягом 10 днів із використанням резервного блоку розділення повітря та забезпечити його відвантаження за оновленим графіком, винятково для потреб медичних закладів охорони здоров’я Одеської області.

«Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації оновити графік відвантаження та своєчасну доставку медичного кисню до закладів, що призначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» – озвучив рішення комісії голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Окрім цього, рішенням комісії дано доручення Департаментам облдержадміністрації (економічної політики та стратегічного планування, систем життєзабезпечення та енергоефективності) у зв’язку із можливою зупинкою виробництва, ризиком втрати робочих місць (близько 2900 робітників) та потребою лікувальних закладів області через постійну потребу медичного кисню якій можливо виробляти в достатніх об’ємах (для закладів охорони здоров’я) при працюючому виробництві, терміново підготувати проект звернення до Кабінету Міністрів України про виділення від ГК «Нафтогаз України» необхідного об’єму газу до АТ «Одеський припортовий завод» для запуску основного виробництва в найкоротший термін.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту