ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Сергей Гриневецкий встретился с и.о. Генконсула Румынии
11:27 / 04.02.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 04 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации провел встречу с временно исполняющим обязанности Генерального консула Румынии.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький прийняв з офіційним візитом тимчасово виконуючого обов’язки Генерального консула Румунії пана Тіберіу-Леоніда Шарпє та висловив вдячність за дружній візит. Сторони обговорили питання стратегічного розвитку регіону та подальшої двосторонньої співпраці.

Голова ОДА повідомив про результати проведення адміністративно-територіальної реформи, внаслідок чого було утворено 7 районів та 91 територіальна громада. Він наголосив, що в регіоні існує декілька важливих питань, які потребують оперативного вирішення, а саме: енергозабезпечення та водопостачання в області, логістика та інфраструктура для розвитку туризму.

Сергій Гриневецький зазначив, що Одеський регіон як один з найбільших в Україні межує з Румунією та має величезний потенціал для розширення торговельно-економічного співробітництва.

«Румунія завжди була добрим сусідом для Одещини, а румунська громада регіону розвивається і робить свій гідний внесок у розвиток культурно-освітнього середовища, сприяє міжнаціональному миру і взаєморозумінню в багатоконфесійному та поліетнічному регіоні. Саме тому ми зацікавлені у поглибленні взаємовигідних зв’язків та реалізації проєктів у сфері прикордонної інфраструктури, енергетики, туризму та культури», — зазначив Сергій Гриневецький.

Сторони приділили особливу увагу обговоренню проєкту транспортного коридору між Україною та Румунією — Міжнародний поромний комплекс «Орлівка-Ісакча». Наразі він є першим, побудованим за часи незалежності України, сучасним міжнародним пунктом пропуску через державний кордон з країною-членом ЄС – Румунією, який розпочав свою роботу влітку 2020р. Поромна переправа «Орлівка – Ісакча» дозволяє скоротити шлях між державами до 200 км, а час оформлення вантажів на 10-12 годин. Переправа поєднала Одеську область та перетворила трасу Одеса — Рені на один з найкоротших шляхів у Європу на півдні нашої держави.

Голова ОДА наголосив, що Україна очікує на позитивне вирішення питання урядом Румунії щодо користування послугами переправи пасажирським та легковим автотранспортом.

Також сторони дійшли спільної думки, що одним із пріоритетних напрямків є співпраця в рамках Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону та реалізація важливих інфраструктурних проєктів, зокрема, в рамках Асоціації транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай».

Тимчасово виконуючий обов’язки Генерального консула Румунії пан Тіберіу-Леоніда Шарпє повідомив, що окрім транскордонних проєктів, наразі необхідно розвивати й інфраструктуру успішних європейських міст, які будуть привабливими для туристичної галузі та інвесторів, таких, наприклад, як місто Ізмаїл.

«Найближчим часом ми плануємо відновити роботу Ізмаїльського аеропорту. Зараз триває опрацювання проєктно-кошторисної документації. Завдяки цьому проєкту ми плануємо залучити більше інвестицій в регіон та зробити життя містян більш комфортним»,— зазначив Сергій Гриневецький.

Голова ОДА запевнив тимчасово виконуючого обов’язки Генерального консула Румунії пана Тіберіу-Леоніда Шарпє, що Одеська область готова до діалогу та підтримання ініціатив, які сприятимуть розширенню та зміцненню партнерства між Україною та Румунією.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту