ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Глава Одесской ОГА встретился с Генконсулом Китая
11:44 / 28.02.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 28 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий встретился с Генеральным консулом Китайской Народной Республики в Одессе господином Сун Лицюнь.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова ОДА Сергій Гриневецький висловив пану Генеральному консулу вдячність за дружній візит та підтримку, яка надається, а також розповів про специфіку регіону, його особливості та ресурси, завдяки яким Одеська область розвиває свій потенціал. Зокрема, це геополітичне положення, економічна складова та культурна й етнічна багатоманітність населення.

«Одещина завжди мала тісні зв’язки з Китаєм, особливо, зважаючи на чисельну китайську спільноту, яка проживає в нашому регіоні, а розвиток відносин у сфері торговельно-економічної співпраці між Україною та КНР є пріоритетом двостороннього співробітництва. Наша область й надалі готова до розширення ефективного діалогу та плідної роботи у сферах туризму та будівництва, сільського господарства та високотехнологічного виробництва», — зазначив Сергій Гриневецький.

Сторони обговорили ситуацію щодо подальшої співпраці та ряд важливих стратегічних питань щодо боротьби з COVID-19.

Голова ОДА розповів про хід адміністративно-територіальної і земельної реформи, а також про можливості залучення нових технологій в Одеську область. Він наголосив, що одним з головних векторів розвитку кожного регіону є збереження культури та традицій, і висловив думку щодо доцільності створення китайського культурного центру в Одесі. Цей проєкт позитивно вплине на розширення діалогу між країнами та залучить більше фахівців задля обміну досвідом.

Також сторони обговорили перспективи двостороннього співробітництва та розвиток економічного потенціалу після подолання пандемії.

Сергій Гриневецький розповів, що встановлення дружніх відносин між країнами почалося ще за часів підписання протоколу про наміри між Одеською ОДА та Урядом Хубей і Меморандумом про взаєморозуміння та встановлення дружніх відносин із провінцією Фуцзянь у 2000 році.

Ці кроки не лише розширили міжрегіональне співробітництво, а й відкрили нові можливості у напрямку торговельно-економічного, науково-технічного і культурного обміну досвідом між країнами.

Генеральний консул Китайської Народної Республіки в Одесі пан Сун Ліцюнь зазначив, що Генеральне консульство готово сприяти подальшій консолідації зусиль між країнами та відновленню співробітництва (наразі вже ведеться робота щодо підготовки меморандумів про співпрацю з іншими провінціями) та поінформував, що Уряд Китайської Народної Республіки готовий надати допомогу у поставці засобів індивідуального захисту для протидії епідемії коронавірусу, адже наразі головне завдання — подолати пандемію.

Голова ОДА Сергій Гриневецький запевнив пана Генерального консула у готовності до обговорення будь-яких ініціатив, що сприятимуть розширенню партнерства між нашими країнами, та готовності надавати необхідне сприяння роботі Генерального консульства Китайської Народної Республіки в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту