ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Глава Одесской ОГА встретился с Послом Вьетнама
14:36 / 25.06.2021
Международные отношения

ОДЕССА, 25 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел рабочую встречу с Чрезвычайным и Полномочным Послом Социалистической Республики Вьетнам в Украине Нгуен Хонг Тхачем.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Напередодні відкриття Почесного консульства Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні відбулась зустріч голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні паном Нгуен Хонг Тхач.

Сергій Гриневецький привітав з призначенням Почесного консула Соціалістичної Республіки В’єтнам в Одесі пана Нгуен Ван Хань і побажав наснаги та реалізації всіх задуманих планів.

«Ми завжди радіємо поповненню в дипломатичній родині Одещини. Сподіваюсь, що відкриття Почесного консульства стане додатковим мостом між нашими двома націями тут, в Одесі. Я впевнений, що Україна та В’єтнам мають значний потенціал для двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а бізнес обох країн зацікавлений у посиленні взаємовигідної співпраці» – зазначив Сергій Гриневецький.

Голова Одеської ОДА поінформував Нгуен Хонг Тхача про пріоритетні напрямки розвитку Одещини, зокрема про будівництво зрошувальних систем, покращення інфраструктури, відновлення та розвиток авіаперевезень через «Аеропорт «Ізмаїл», будівництво мостового переходу через Дністровський лиман, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та будівництво мережі сміттєпереробних заводів, діджиталізацію області і реалізацію проєктів у сфері туризму та екології.

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол В’єтнаму в Україні Нгуєн Хонг Тхач відзначив, що чимало громадян В’єтнаму, які багато років проживають в Одесі, вже вважають наше місто своєю другою батьківщиною, тому він активно працюватиме над посиленням розвитку бізнес відносини наших країн і обговорив перспективу побратимства Одеси з містом Хайфон.

Почесний консул Соціалістичної Республіки В’єтнам в Одесі Нгуен Ван Хань подякував голові Одеської облдержадміністрації Сергію Гриневецькому, від національної громади своєї країни, за захист інтересів в’єтнамських громадян в Одеському регіоні – особливо наприкінці 1990-х років.

І нагадав, що за сприяння Сергія Гриневецького були прийняті відповідні положення щодо виду на проживання без міграційної візи у Законі про еміграцію.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту