ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Глава Одесской ОГА встретился с Послом Литвы
12:19 / 20.09.2021
Международные отношения

ОДЕССА,20 СЕНТЯБРЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий встретился с Чрезвычайным и Полномочным Послом Литовской Республики в Украине Вальдемарасом Сарапинасом.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

В минулому році прямі інвестиції в Україну від литовського бізнесу склали 180 мільйонів євро, найбільше – у фінансову сферу та торгівлю.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас на зустрічі з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким.

«В минулому році литовський бізнес інвестував в Україну 180 мільйонів євро, зокрема у фінансову, страхову діяльність, оптову та роздрібну торгівлю. Окрім того, товарообіг між нашими країнами досягнув 1 мільярд 200 тисяч євро», – сказав Сарапінас.

За його словами, литовський бізнес зацікавлений в розвитку відносин з Україною, особливо з Одеським регіоном, у таких сферах, як відновлювальна енергетика, підвищення енергоефективності, екологія, очищення води, зниження процесів зміни клімату, відновлення інфраструктури.

В свою чергу, голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, висловив подяку за постійну і послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України Надзвичайному і Повноважному Послу Литовської Республіки.

“Україна та Литовська Республіка завжди будували двосторонні відносини, які відповідають заявленим інтересам країн і спрямовані на співробітництво та партнерство. То ж і надалі дуже важливо підтримувати добросусідські партнерські відносини та діалог між нашими країнами. А Одеська область, як один з найбільших регіонів України має величезний потенціал для торговельно-економічного співробітництва та зацікавлена у поглибленні взаємовигідних зв’язків у всіх сферах та напрямках” – зазначив Сергій Гриневецький.

Голова Одеської ОДА поінформував Вальдемараса Сарапінаса про Стратегію розвитку Одеської області, в якій пріоритетними напрямками – є будівництво зрошувальних систем, покращення інфраструктури, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та будівництво мережі сміттєпереробних заводів, діджиталізація громад регіону, посилення енергоефективності та енергонезалежності Одещини, і реалізація проєктів у сфері туризму та екології.

“Одна з основних конкурентних переваг і можливостей Одеської області – транзитний потенціал. Наш регіон продовжує активно розвивати транспортно-логістичну інфраструктуру. Триває реалізація програм Президента “Велике Будівництво” і “Велика Реставрація”. Планується будівництво нових мостів через Дністровський лиман та річку Дунай, на черзі проєкт з відновлення та розвитку авіаперевезень на півдні регіону” – сказав Сергій Гриневецький.

Голова Одеської обласної державної адміністрації відзначив, що Одещина відкрита для співпраці у всіх сферах, а регіональна влада готова до обговорення всіх можливих форм двостороннього співробітництва, що сприятимуть розширенню взаємовигідного партнерства між Одеською областю та Литовською Республікою.

“Україна для нас є не тільки важливий партнер, а й найулюбленіший друг. Ми завжди будемо підтримувати українців у боротьбі за незалежність. Це аксіома для литовського народу! Тому в подальшому ми будемо докладати усіх зусиль, щоб розвивати наше двостороннє співробітництво у різних сферах – культурній, просвітницькій, військовій.” – в свою чергу додав Вальдемарас Сарапінас.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту