ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Глава Одеської ОДА зустрівся з Послом Німеччини
09:32 / 23.10.2021
Международные отношения

ОДЕСА, 23 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

У повідомленні облдержадміністрації сказано:

На початку зустрічі голова Одеської ОДА подякував Анкі Фельдгузен, за ту допомогу, яку нашій країні надає Німеччина, під час пандемії COVID-19. Так у серпні Анка Фельдгузен передала 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшку. Вартість цих доз становить приблизно 6 млн євро. Транспортні витрати були покриті в рамках Механізму цивільного захисту ЄС. З початку пандемії Німеччина солідарно стоїть пліч-о-пліч з Україною і надала їй апарати штучної вентиляції легенів, маски і медичне обладнання загальною вартістю 76 млн євро. Німеччина надає підтримку в боротьбі з пандемією загальним обсягом 2,2 млрд євро, більша частина цієї суми надається в рамках глобальної ініціативи COVAX.

«Призначення нового канцлера Німеччини жодним чином не змінить відносини між Україною та ФРН» – сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Анка Фельдгузен.

Сергій Гриневецький обговорив з Анкою Фельдгузен хід реформ в Україні, зокрема – судову реформу та реформу децентралізації.

«Сьогодні обласна державна адміністрація докладає максимум зусиль для економічного розвитку Одеського регіону, зокрема розвитку територіальних громад. Серед важливих безпекових питань життєдіяльності регіону – енергонезалежність. Ключовим моментом в цьому напрямку є старт реалізації проєкту будівництва лінії електромереж 330 кВ Новоодеська-Арциз, для того щоб південь Одеської області забезпечити своєю генерацією, яка б підвищила як надійність, так і якість електропостачання» – зазначив голова Одеської ОДА.

Торкнулись в розмові й реалізації важливих програм Президента «Велике Будівництво» та «Велика Реставрація», які значно покращують інфраструктуру одеського регіону у різних сферах – освітній, медичній, транспортній, спортивній та культурній.

«Одним із векторів для покращення економічної, інвестиційної та соціальної сфер вбачається проведення міжнародної виставки EXPO 2030 в місті Одеса. Проведення Expo 2030 в Україні, сприятиме створенню цілісної ефективної системи співробітництва з державами та регіонами світу, міжнародними структурами, відкриттю нових перспектив для послідовного налагодження партнерських відносин, підвищенню репутації нашої країни, збільшенню туристичної привабливості та розвитку інфраструктури. То ж очікуємо на підтримку Німеччини в цьому напрямку» – поінформував Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

«Я глибоко переконана: будь-яке політичне партнерство починається з культурних обмінів та туристичних поїздок на рівні звичайних громадян країн. Тим паче, що німецькі туристи дуже полюбляють культурно-пізнавальні тури, пов’язані з їхньою спадщиною. Це подорожі до місць, з якими пов’язані видатні сторінки життя нашого народу. В Одесі – одне з таких місць, кафедральний собор Святого Павла, відомий як Кріха» – сказала Анка Фельдгузен.

Сергій Гриневецький підтримав Надзвичайного і Повноважного Посла в цьому напрямку, адже регіональна влада докладає чимало зусиль аби про унікальні одеські “туристичні магніти” пов’язані і з Німеччиною також, дізнавались якомога більше туристів. Наприклад, це – багато унікальних локацій і поселень в різних районах Одещини, де колись мешкали німецькі колоністи.

«В Одеській області проживає 133 національності та народності. Завдяки цьому, наша область славиться своїм неповторним колоритом. На території Одещини, за переписом населення 2001 року, проживає 2877 осіб німецької національності. Зокрема, в Одесі, Центр «Баварський дім» провадить культурно-просвітницьку діяльність, сприяє збереженню та вивченню рідної мови німцями Одещини. Активно діють районні німецькі товариства в Одеській області» – додав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький в розмові з пані Послом.

Резюмуючи зустріч Сергій Гриневецький, відзначив, що керівництво Одеської ОДА відкрите для співпраці у всіх сферах і він, як керівник області, готовий до обговорення всіх можливих форм двостороннього співробітництва, що сприятимуть розширенню взаємовигідного партнерства між Одеською областю та Федеративною Республікою Німеччина.

«І користуючись нагодою запрошую Вас, пані Посол, відвідати унікальні місця нашої області – серед таких всесвітньо відома виноробна компанія «ШАБО» і однойменне село, утворене швейцарськими колоністами, а ще місто Ізмаїл, яке стало взірцевим на півдні Одещини» – сказав Сергій Гриневецький.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту