ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Кораблі ВМС України та Франції провели спільне тренування типу «PASSEX» в Чорному морі
16:35 / 30.12.2021
Вооруженные силы

ОДЕСА, 28 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У північно-західній частині Чорного моря середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» Військово-Морських Сил ЗС України разом з фрегатом Військово-Морських Сил Французької Республіки “Auvergne” провели тренування типу «PASSEX».

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в службі по зв'язках з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Метою навчання кораблів Військово-Морських Сил України та Франції було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів НАТО.

До навчань залучався також французький корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90.

Особовим складом кораблів під час відпрацювання елементів тактичного маневрування було проведено низку спільних тренувань, зокрема, ведення нічного сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв'язку тощо. Основна увага приділялась підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів. Також було відпрацьовано тренування з надання допомоги аварійному кораблю із висадкою аварійно-рятувальної групи.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту