ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Одещина отримує підтримку від японських партнерів
16:38 / 11.03.2022

ОДЕСА, 11 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко отримав лист від Губернатора Префектури Канагава (Японія) Куроіва Юдзі.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

В повідомленні облдержадміністрації сказано:

На ім'я Начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка надійшов лист з Японії від Куроіва Юдзі Губернатора Префектури Канагава.

«Префектура Канагава та Одеська область підписали у 1986 році спільну заяву про розвиток дружніх обмінів, засновану на нашому бажанні сприяти доброзичливості між народами Японії та України та миру у всьому світі. Відтоді ми проводили обміни у сфері культури, медицини.

24 лютого Росія почала вторгнення в Україну, забираючи та загрожуючи цінним життям людей, у тому числі й Одеської області. Я не можу не відчувати сильний гнів і глибокий смуток.

Це є порушенням суверенітету та території іншої країни, що є грубим порушенням міжнародного права. Я справді вважаю, що це прикро з сильним обуренням.

Сьогодні у мене була зустріч з Послом України в Японії Сергієм Корсунським. Я передаю вам наш намір допомогти і уряд префектури Канагава докладає всіх зусиль і працює для підтримки евакуйованих з України. Ми підтверджуємо бажання продовжувати співпрацю й надалі.

Я розділяю горе українського народу, який переживає надзвичайні труднощі. Ми хотіли б зробити все можливе, щоб допомогти вам, тому, будь ласка, повідомте нам, якщо у вас виникнуть якісь запити.

Від імені громадян Канагави і як давній друг я турбуюся про безпеку українського народу. Бажаю якнайшвидшого врегулювання боротьби та досягнення миру» — говориться в листі Куроіва Юдзі Губернатора Префектури Канагава.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту