ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Геннадій Труханов просить допомогти захистити центр Одеси від російських атак
14:35 / 28.03.2022

ОДЕСА, 28 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеський міський голова вважає, що охоронні гарантії ЮНЕСКО дозволять захистити унікальну архітектуру міста від можливих російських атак.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

У повідомленні міськради сказано:

Одеський міський голова Геннадій Труханов звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства закордонних справ України з проханням максимально прискорити процедуру формування заявки до ЮНЕСКО.

«Поки військові захищають наші життя, ми маємо подбати про свою спадщину. Історичний центр Одеси знаходиться в попередньому Списку ЮНЕСКО. За останні роки ми провели величезну роботу для включення історичного центру Одеси до Списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Це дозволить нам отримати охоронні гарантії від однієї з найавторитетніших організацій у світі. Це цілком заслужено. Адже в межах території історичного центру знаходяться 196 пам'яток культурної спадщини, 30 із них – національного значення. І сьогодні в умовах воєнного часу ми звертаємось із проханням максимально прискорити процедуру формування заявки до ЮНЕСКО. Так, ми намагалися захистити наші пам'ятники. Але нам треба отримати вагомі гарантії, що знаменита архітектура Одеси не буде стерта з лиця землі», — розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

* * * * *

ЮНЕСКО — заснована у 1945 році, спеціалізована установа Організації Об’єднаних Націй, місія якої — зміцнювати мир та безпеку через співробітництво країн в освіті, науці, культурі. Програми ЮНЕСКО спрямовані на доступ до освіти, міжнародну наукову співпрацю, збереження і захист об’єктів матеріальної і нематеріальної культурної спадщини, вільне поширення інформації тощо.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту