ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Російський ринок покидають західні компанії, а ті що залишаються – засуджуються владою своїх країн
16:02 / 01.04.2022

ОДЕСА, 01 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Президент Литви засудив виробника морепродуктів Vici за співпрацю з Кремлем, а Міністерство цифрової трансформації України оприлюднило черговий список компаній, що вийшли з ринку країни-агресора.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Міністерства цифрової трансформації України.

В повідомленні Мінцифри сказано:

🔻Санкції проти РФ за останню добу

▪️Головна американська міжнародна корпорація, що виробляє зброю, космічні системи, автоматичні й контролюючі системи Honeywell, призупинили продажі у країні-терористі.

▪️Ірландський багатонаціональний конгломерат, який виробляє протипожежне, вентиляційне та охоронне обладнання для будівель, Johnson Controls призупинили роботу в загарбників.

▪️Американська компанія — розробник напівпровідникової продукції Marvell Technology — припиняє поставку продукції до росіян та білорусів.

▪️Провідний світовий розробник та постачальник різних інноваційних рішень у сфері електрообладнання та технологій Panduit призупинив прийом замовлень і доставки російським клієнтам.

▪️Кіностудія Walt Disney Company із 7 квітня повністю призупиняє прокат своїх фільмів у російських кінотеатрах.

Мінус одна компанія з російського ринку — мінус один рік у минуле країни-терориста та її співучасника. Відкинемо ворога назад не тільки з нашої території, а і в часі.

Боротьба триває. Не здаємося!🇺🇦

***

Президент Литви Гитанас Науседа в інтервью Литовському виданню LRT засудив місцевих підприємців, які на тлі західних санкцій відмовилися залишати російський ринок. Насамперед ці слова стосувалися Вісвалдаса Матійошайтіса, що є мером міста Каунас і володіє компанією Viciunai Group (бренд Vici), яка спеціалізується на виробництві рибної продукції.

- Пане президенте, є один дуже показовий випадок – сім’я Матіошайтиса, бізнес мера Каунаса Матіошайтіса та його синів які є власниками Viciunai Group. Як ви бачите цю ситуацію? Спочатку вони обіцяли піти з ринку РФ, а тепер вони вже представляють себе жертвами політичного тиску, і не мають наміру відступати, йди з ринку агресору, і закривати свій завод в Калінінгрідської області.

- Ось те я мав на увазі. Мер діє в Каунасі, приймає біженців, надає гуманітарну допомогу народу України. Як мер він виконує ці роботи і водночас з цим здійснює підриємницьку діяльність у Росії. Ці дві речі мені незрозумілі. Це не вмішуються в моїй голові. Насамперед, свою думку про таку ситуацію мають висловити самі жителі Каунаса і якось вплинути на рішення свого мера.

(посилання на інтервью: https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/1658702/nausedos-kritika-verslui-puoselejame-rysius-su-valstybe-kuri-zudo-zmones-kai-tai-susidelioja-galvoje-tampa-visiskai-nepriimtina


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту