ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Геннадій Труханов провів переговори із директором Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
17:01 / 28.04.2022

ОДЕСА, 28 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеський міський голова Геннадій Труханов провів переговори із директором Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Лазарем Елунду Ассомо.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

Геннадій Труханов повідомив, що Одеса використовує всі можливі інструменти для забезпечення безпеки не лише мешканців міста, а й збереження архітектурної спадщини.

«Перед вами робоча група, яка сповнена рішучості зберегти наше надбання, і єдиний шанс зробити це – прийняття історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – повідомив Геннадій Труханов.

Пан Ассомо висловив підтримку та захоплення українським народом, який героїчно протистоїть росії: «Я захоплююся вашими подвигами. Величезну повагу викликає те, що, незважаючи на всі проблеми, які принесла війна, ви дбаєте про збереження культурної спадщини. Ми обов'язково допоможемо вам із цим».

Як зазначила координатор проєктів пані Люба Джанікова Каріс, є спеціальна процедура, яка дозволяє прискорити процес прийняття до Списку спадщини ЮНЕСКО. З Одесою працюватимуть експерти та допоможуть в оформленні всієї необхідної документації.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту