ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Одещину відвідав Спецпредставник Генсека ООН
11:33 / 05.05.2022

ОДЕСА, 05 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з Спеціальним представником Генерального Секретаря ООН в Україні/Кризовим координатором ООН Аміном Авадом.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

Ключовою темою стало відкриття у найближчій перспективі в Одесі чергового сьомого хабу ООН в Україні, який стане особливою платформою на півдні країни, що посилить координацію між Урядом України та ООН щодо надання гуманітарної допомоги, а також вирішення інших нагальних питань.

«Моєю першочерговою метою є терміново визначити пріоритетні географічні території та сектори, гуманітарні потреби в яких потребують невідкладного реагування, щоб розгорнути доставку життєво необхідної допомоги у нинішніх надскладних обставинах» – зазначив Амін Авад.

Окрім, перебуваючи в Одесі, кризовий координатор ООН зауважив, що війна з росією та блокада портів Одещини, створила безпрецедентні продовольчі виклики перед світовою спільнотою, які продовжують лише зростати і можуть спричинити голод у багатьох країнах світу.

В свою чергу Начальник Одеської ОВА наголосив, що одним з пунктів і головною гарантією розблокування роботи портів та відновлення судноплавства є ненапад на судна, що будуть йди з портів Одещини.

«Судноплавство в Чорному морі відновиться лише тоді, коли Україна переможе у цій війні і буде розміновано акваторію, що тим самим гарантуватиме безпечний рух суден. Або ж відбудеться повне знищення російського Чорноморського флоту» – додав Максим Марченко.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту