ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Одеса встановила особливі зв’язки з Венецією
18:15 / 31.05.2022

ОДЕСА, 31 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В рамках ініціативи «Адріатичне побратимство» було встановлено особливі зв’язки між Венецією та Одесою.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

В повідомленні міськради сказано:

Під час заходу відбулася спеціальна церемонія передачі «кільця побратимства» Надзвичайному і Повноважному Послу України в Італійській Республіці Ярославу Мельнику як символу підтримки України, зокрема і Одеси, з боку Венеції.

Під час церемонії було продемонстровано відеозвернення мера Одеси Геннадія Труханова, в якому він подякував Італії, яка повністю підтримала ініціативу включення Одеси до основного Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«Одеса – місто, яке історично дуже тісно пов'язане з Італією. Італійський слід у нашій архітектурі багато в чому сприяв її всесвітньо відомому колориту. В Одесі є будівлі та споруди, збудовані легендарними італійськими архітекторами», — сказав мер Одеси.

Особливу подяку Одеський міський голова висловив за гостинність, з якою Венеція прийняла українських біженців, зокрема одеситів. Як зазначив Геннадій Труханов, жоден одесит не може жити без моря.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту