ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Одеські бібліотекарі обмінялися досвідом з естонськими колегами
15:51 / 30.11.2022

ОДЕСА, 30 ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеські бібліотекарі провели телеміст з обміну досвідом з естонськими колегами.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

29 листопада 2022 року в універсальному читальному залі Централізованої бібліотечної системи для дітей м. Одеси відбувся телеміст з обміну досвідом між бібліотеками Естонії та Одеси.

В універсальному читальному залі – творчій лабораторії дитячих бібліотек Одеси — було представлено виставку творчих робіт юних читачів.

У ході телемосту одеські бібліотекарі розповіли естонським колегам, що у воєнний час бібліотеки стали центрами з патріотичного виховання підростаючого покоління. У книгозбірнях проводяться цікаві тематичні заходи, проєкти для юних одеситів та дітей-переселенців.

Естонці теж поділилися досвідом, розповівши про роботу центральної бібліотеки Таллінна, центру дитячої літератури з великою колекцією книг та казковим горищем, де проводяться дитячі програми. Також своїми творчими досягненнями поділилися бібліотекарі естонських міст Виру та Нарва.

Редактор естонського журналу «ТАНЕКЕ» Ілона Марцин розповіла про спільний українсько-естонський конкурс «Розмалюй кота». Конкурс ініційований одеською секцією дитячих письменників України та бібліотекою № 4 ЦБС для дітей м. Одеси. Роботи переможців будуть опубліковані в естонському журналі «ТАНЕКЕ» та київському журналі «Малюк Котя».

У березні 2023 року у виставковій залі центральної бібліотеки Таллінна планується проведення виставки персонажів із творів одеських дитячих письменників. Дана виставка 6 грудня відкривається у бібліотеці № 21 м. Одеси.

Телеміст Одеса — Таллінн відкрив нові ідеї та можливості для вдосконалення роботи бібліотечної системи та подальшого міжнародного співробітництва.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту