ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Американський штат Нью-Джерсі має намір допомогти Одещині
16:23 / 29.03.2023

ОДЕСА, 29 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Заступник голови обласної державної адміністрації Роман Григоришин провів зустріч з офісом губернатора штату Нью-Джерсі Філа Мьорфі.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

🔸Під час зустрічі було обговорено кроки двостороннього співробітництва як у воєнний час, так і після перемоги України. Пріоритетними галузями для співробітництва було визначено участь підприємців з Нью-Джерсі в процесах розвитку Одеської області, зокрема в портовій та аграрній галузях.

Заступник керуючого справами офісу губернатору Нью Джерсі з економічного розвитку Ерік Брофі підтримав ідею участі американського бізнесу в проєктах на території Одещини, зокрема висловив готовність представлення регіону серед місцевих підприємців. Також звернув увагу на реалізації проєктів, спрямованих на досягнення вуглецевої нейтральності в штаті. «Нью-Джерсі висококваліфікований людський капітал» — підкреслив Ерік Брофі.

👉🏻Обговорили також ефективність державно-приватного партнерства та можливість реалізації концесійних проєктів. «Одеса бере участь у відборі за право проведення Всесвітньої виставки Експо-2030. Виставка в Одесі стане символом перемоги демократії та прав людини над тоталітаризмом та диктатурою. Саме тому підтримка партнерів є вкрай можливою для нас.»

За результатами зустрічі домовились створити робочу групу для формування низки конкретних проєктів та можливих напрямів співпраці між адміністративно-територіальними одиницями, зокрема шляхом підготовки угоди про співробітництво.🇺🇦🫱🏼‍🫲🏻🇺🇸


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту