ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Медики Одещини продовжують отримувати допомогу завдяки міжнародним партнерам України
11:32 / 12.04.2023

ОДЕСА, 12 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Протягом останніх днів медичні заклади Одеської області отримали чергові транші міжнародної допомоги.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленнях облвійськадміністрації сказано:

Обласна психіатрична лікарня №2 Одеської обласної ради отримала гуманітарну допомогу із США!

🦼❗️Сьогодні вантажівка із медичним обладнанням прибула до лікарні. Завдяки Благодійному фонду Razom for Ukraine у співпраці з Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації медичний заклад отримав:

🔹 64 одиниці ходунків;

🔸 15 інвалідних колясок;

🔹 13 пар милиць;

🔸 36 функціональних ліжок;

🔹 24 матраци;

🔸 інші вироби медичного та соціального призначення.

Дуже вдячні всім благодійникам, які наближають нашу Перемогу разом з нами! 🙏🇺🇦

—————————

Благодійний фонд «Razom for Ukraine» було створено молодими прогресивними українцями у США під час Революції Гідності в 2014 році, щоб розкрити потенціал України за рахунок підтримки громадських проєктів на Батьківщині. Але, як і більшість благодійників, після 24 лютого RAZOM змістили фокус на забезпечення потреб військових і цивільних в Україні. Сьогодні «Razom for Ukraine» гуртує навколо себе 150 тисяч донорів і волонтерів з усіх куточків планети, які працюють також на території України. За шість останніх місяців вони зібрали більше 2 млрд грн ($64 млн). Основна частина цих коштів йде на пряму підтримку ЗСУ, лікарень, МНС та Нацполіції.

***

Підрозділи Одеського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 8 нових автомобілів швидкої медичної допомоги типу «С», які будуть допомагати лікарським бригадам рятувати життя!

👩🏻‍⚕️🧑🏻‍⚕️Реанімобілі передані лікарським бригадам Одещини Міністерство охорони здоров'я України, завдяки глобальній ініціативі United24, започаткованої президентом України Володимиром Зеленським. За допомогою цієї фандрейзингової платформи люди з усього світу долучаються до збору коштів на допомогу Україні.

✅ Заступник директора Департаменту охорони здоров'я Одеської ОВА Анжела Попадюк, генеральний директор Центру ЕМД та МК Ірина Парамонова та представники ініціативи United 24 передали реанімобілі лікарським бригадам.

📍Отже, дві автівки типу “С” відправились до Білгород-Дністровської станції Одеського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, по одній «швидкій» – до Ізмаїльської та Біляївської станцій ЕМД та МК. Ще по одній – на підстанції №1 та №7 м. Одеси, а також на підстанцію №9 м. Южний. Один реанімобіль поїхав до Пункту базування ЕМД в с. Старі Маяки.

❝ Автівки, які ми отримали, обладнані всім необхідним для підтримки життя поранених під час транспортування до лікарні – дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарними балонами з киснем і портативними апаратами штучної вентиляції легень. Це дозволить медикам проводити реанімаційні дії безпосередньо в машині швидкої допомоги і зберегти якомога більше життів. Тому ми дуже вдячні президентській ініціативі United 24, МОЗ України та всім благодійникам і донорам, які долучилися до збору коштів зі всього світу. Ви допомагаєте нашим героям медичного фронту рятувати життя! ❞ – зазначила директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту