ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Король Великої Британії взяв участь у церемонії засвідчення побратимства бібліотек Одеси та Ліверпуля
10:58 / 27.04.2023

ОДЕСА, 27 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – 26 квітня відбулася урочиста церемонія засвідчення побратимства Ліверпульської центральної бібліотеки та Одеської обласної наукової універсальної бібліотеки імені М.С.Грушевського.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського».

У повідомленні Генштабу ЗС України сказано:

Його Величність король Чарльз ІІІ спільно з королевою-консортом Камілою підняли жовто-блакитний прапор над меморандумом про партнерство. Король виголосив промову, де вшанував втрати України та підкреслив важливу роль бібліотек в сучасному світі.

🗣️«Ми неймовірно втішені бути сьогодні тут і приєднатися до святкування побратимства бібліотек, Ліверпульської центральної бібліотеки та Одеської обласної науково універсальної бібліотеки імені М.С. Грушевського. Я вважаю справді жахливим те, що понад 300 бібліотек в Україні зазнали руйнувань в останні місяці. Наші серця з усіма тими хто постраждав, а також з тими, хто багато втратив в цій жахливій катастрофі..Якщо межі нашої мови, це межі нашого світу, то роль бібліотеки оберігати ці межі. Книги та історії людства в них дають нам можливість розширити наш досвід, поглибити знання і найголовніше поглибити наше розуміння людяності, що є спільної для всіх».

🙌Крім королівської родини, гостями заходу була Перша леді України, Олена Зеленська, яка в онлайн режимі подякувала британському народу за безпрецедентну підтримку України.

Виконавча директорка Благодійного фонду “Бібліотечна країна” Люсьєна Шум мала нагоду розказати королівській родині про стан українських бібліотек після повномасштабного вторгнення росії в Україну та про важливість культурної дипломатії в складний для України час.

Разом до перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту