ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Медики Одещини отримали чергову допомогу з Європи
18:19 / 19.03.2024

ОДЕСА, 19 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Медична галузь Одеської область отримала гуманітарну допомогу з Нідерландів.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

✅За ініціативою голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега КІПЕРА сфера охорони здоровʼя Одещини отримала від Обʼєднання «Українська громада в Нідерландах» гуманітарну підтримку у вигляді медичного обладнання (інвалідних візків, медичних ліжок, матраців, аптечних шаф, продуктових візків та інше).

📦За словами заступника голови Одеської ОВА Дмитра РАДУЛОВА, отриману допомогу розподілено між трьома обласними закладами охорони здоров’я:

1️⃣КНП «Одеський обласний центр соціально значущих хвороб» ООР»;

2️⃣КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоровʼя» ООР»;

8️⃣КНП «Одеська обласна дитяча клінічна лікарня» ООР».

Т.в.о. директора Департаменту охорони здоровʼя ОДА Оксана РОКУНЕЦЬ-СОРОЧАН щиро подякувала обʼєднанню «Українська громада в Нідерландах» за допомогу в покращенні матеріально-технічного оснащення закладів.

Така допомога дозволяє бути незалежними та сучасними медичній галузі та медичним установам. Обладнання розділено між декількома закладами охорони здоровʼя, щоб підтримати і соціальну сферу, і лікарню, де опікуються пацієнтами з різними нозологічними формами та психічними розладами. Не могли оминути й Одеську обласну дитячу клінічну лікарню, яка наразі займається розбудовою реабілітаційних центрів та розвитку неонатальної служби» — додала очільниця Департаменту охорони здоровʼя ОДА.

Ігор КИРИЧЕНКО — голова Обʼєднання «Українська громада в Нідерландах» розповів, що свою діяльність, яку вони проводять разом з небайдужими українцями, які зараз перебувають в Нідерландах, та голландськими партнерами з спочатку повномасштабного вторгнення в Україні. Приймають заявки з потребами від кожного регіону країни, збирають та передають усе необхідне.

Координатор обʼєднання «Українська громада в Нідерландах» Борис ЄРМАК повідомив, що вже понад 40 великих рефрижераторів доставлено по різних областях України. Також Борис ЄРМАК додав: «Українці, які зараз закордоном дуже співчувають населенню, яке знаходиться в умовах військового періоду, тому намагаються допомогти всіма можливими способами».

Департамент охорони здоровʼя ОДА від імені усієї медичної спільноти дякує Обʼєднанню «Українська громада в Нідерландах» за небайдужість, патріотизм та значну волонтерську роботу в підтримці всієї країни, навіть за тисячі кілометрів від своєї рідної землі.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.007
Перейти на повну версію сайту