ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ДБР: в Одеському порту заблокована контрабандна схему імпорту товарів
19:27 / 14.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 14 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Державного бюро розслідувань викрили протиправну схему ухилення від сплати податків під час імпорту товарів через Одеську митницю, що дозволило уникнути багатомільйонних збитків для державного бюджету.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Оперативні працівники Територіального управління ДБР Миколаєва отримали інформацію про внесення комерсантом -імпортером, який оформлював вантаж на митному посту «Одеса-Порт», неправдивих даних у декларацію. Під час огляду товарів бізнесмена співробітники ДБР встановили, що для ухилення від сплати податків він підміняв номенклатуру товарів.

Наразі стосовно імпортера складено протокол про порушення митних правил (ст. 483 Митного кодексу України). Товар на 2 млн грн вилучено, на бізнесмена «чекає» штраф на аналогічну суму. За попередніми даними, його дії могли призвести до несплати обов’язкових платежів у розмірі півмільйона гривень.

Працівники Державного бюро розслідувань провели огляди ще 8 контейнерів цього імпортера, які готувались до митного оформлення в Одеському порту і, відповідно до оперативної інформацієї, також мали розмитнюватись їх за протиправною схемою. Товари у цих 8 контейнерах були належно оформлені. Імпортер сплатив весь обсяг митних платежів на суму 4,5 млн гривень, які, як стверджують в ДБР, планував «зекономити» на шкоду держбюджету.

Триває досудове розслідування щодо працівників митниці ймовірно задіяних у корупційній схемі.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту