ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Сергій Гриневецький виступив на колегії ГУ НПУ Одесчини (ВІДЕО)
10:07 / 19.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 19 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький взяв участь у засіданні колегії Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

У повідомленні облдержадміністрації сказано:

Сьогодні відбулось засідання колегії Головного управління Національної поліції в Одеській області участь в якому взяв і голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Як відзначив начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин, загальний рівень злочинності на території регіону знизився на 20%. Спостерігається скорочення числа скоєних тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, розбійних нападів, крадіжок з помешкань громадян. Спільні превентивні заходи поліції та військовослужбовців НГУ дозволили суттєво зменшити кількість правопорушень у публічних місцях (пограбування, шахрайства, хуліганство та незаконне заволодіння транспортними засобами).

«Позитивні тенденції спостерігаються і у кількості кримінальних справ, у яких особам повідомлено про підозру та які направлено до суду. В їх числі – умисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження зі смертельними наслідками, зґвалтування, крадіжки, у тому числі з помешкань громадян, розбійні напади, вимагання, шахрайства, хуліганства, дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та зброї, незаконним заволодінням транспортними засобами. Посилено протидію організованій та наркозлочинності. Впродовж дев’яти місяців припинено діяльність 25 організованих груп і злочинних організацій. З них дві – з корумпованими зв’язками, три – з міжрегіональними зв’язками та ще дві – пов’язані зі збутом наркотиків. Викрито та ліквідовано 25 наркопритонів. Ми продовжуємо працювати над підвищенням довіри населення до правоохоронних органів – створювати безпечне середовище, покращувати якість поліцейського сервісу та посилювати боротьбу з корупцією», – підсумував начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин.

В свою чергу, виступаючи на колегії голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький підкреслив, що спільна робота правоохоронців та органів регіональної влади повинна бути й надалі налаштована на реалізацію ключових стратегічних напрямів, визначених Президентом України. Керівник області відзначив, що облдержадміністрація, спільно з правоохоронними органами щотижнево контролює ситуацію в регіоні – обмінюючись інформацією, визначаючи і стратегічні, і тактичні напрями діяльності.

«Але закликаю Вас, незважаючи на такі показники в роботі й надалі працювати активно, не знижуючи темпів, бо кожне зниження злочинності, веде до його підвищення!» – зауважив Сергій Гриневецький.

Голова обласної державної адміністрації, у своєму виступі, торкнувся питань спільної діяльності владних структур та правоохоронних органів. Вони, зокрема, стосувалися реалізації програми «Безпечна Одещина», проєктів «Поліцейський офіцер громади» та «Безпечне дитинство».

«Створення єдиного безпекового простору – один із пріоритетів діяльності Одеської облдержадміністрації. Тому вважаю, що треба вжити вичерпних заходів для оптимізації роботи з попередження умисних вбивств і тяжких тілесних ушкоджень, суттєвого стану їх розкриття і розслідування, протидіяти та забезпечувати ефективне досудове розслідування кримінальних порушень, особливо в паливно-енергетичному комплексі, в протидії рейдерських захоплень земель, незаконній вирубці лісу, в питаннях пов’язаних з роботою нацпарків» – сказав Сергій Гриневецький.

Окремо голова ОДА звернув увагу Нацполіції на міграційні процеси та торкнувся роботи правоохоронців вздовж кордону з Придністров’ям, де мають місце контрабанда, торгівля наркотиками і зброєю. На його думку є проблеми й на півдні регіону – больовою точкою залишається Рені, де діють злочинні угрупування…

«В усі часи, моєю вимогою до правоохоронців, був контроль дитячої та рецидивної злочинності, які взаємопов’язані! Невтішна статистика свідчить, що нам спільно з поліцією, треба краще допрацьовати і з батьками, і з педагогічними колективами» – додав Сергій Гриневецький.

Особливу увагу приділив голова облдержадміністрації і питанню закріпленню кадрів і формуванню правонаступності в роботі правоохоронних органів. Важливою, на думку Сергія Гриневецького, була і залишається робота дільничних інспекторів, тому Інститут «Поліцейський офіцер громади» необхідно розвивати й надалі для того, щоб максимально охопити поліцейською присутністю територію області.

«Кожна громада отримає свого офіцера поліції, який буде доступний для населення та постійно знаходитиметься поруч з мешканцями територіальної громади. Тому спільно з обласної радою ми будемо і в подальшому підтримувати реалізацію програми «Безпечна Одещина», бо як показав досвід – ця програма дійсно спрацьовує. Тому й надалі матиме місце підтримка дільничних інспекторів. А метою забезпечення оперативного техніко-криміналістичного розкриття та розслідування злочинів на території області, пошуку, фіксації, вилучення слідів злочину, проведення експертних досліджень, для розробки проєкту та будівництва нового приміщення для ДНК – лабораторії Одеського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, теж передбачено кошти за Програмою «Безпечна Одещина». Обласна державна адміністрація зі свого боку й надалі сприятиме наявним можливостям щодо підтримки розвитку матеріально-технічного забезпечення ГУНП в Одеської області, у створені та розбудові поліцейських станцій у громадах області з метою максимального доступу та покращення поліцейських послуг. Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо досягти успіху» – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту