ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Групу одеситів підозрюють в організації каналу нелегальної міграції до країн ЄС
15:17 / 20.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 20 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва заблоковано схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України до країн Європейсько Союзу.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

Мешканці Одеси, за даними слідства, шляхом виготовлення підроблених водійських посвідчень, внутрішніх та закордонних паспортів громадян України та країн Євросоюзу сприяли незаконному переправленню мігрантів через державний кордон України. Також вони підбурювали «клієнтів» до надання хабарів службовим особам Державної міграційної служби України. Вартість таких послуг становила від 3000 до 15000 доларів США з однієї особи. Учасники групи надавали й послуги з виготовлення будь-якого підробленого документу, валюти і навіть біометричних закордонних паспортів. Правоохоронцями встановлено також причетність цієї групи осіб до збуту підроблених доларів США. Її членів було викрито при спробі реалізувати 4000 підроблених американських доларів за 1400 справжніх доларів США.

В межах розслідування за адресами проживання фігурантів в Одесі проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких отримано докази їх причетності до вчинення кримінальних правопорушень, а в одного з них вилучено бойові набої та корпус гранати РГН.

Трьом особам повідомлено вже про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, підробці документів, збуті підробленої іноземної валюти, пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358, ч. 1 та ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 263 КК України). На цей час вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Викрито групу прокурорами спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ Нацполіції в місті Києві за оперативного супроводу Департаментом захисту Національної державності СБУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту