ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини притягують до відповідальності за порушення карантину близько тисячі осіб
09:59 / 26.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 26 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – За останній тиждень правоохоронці Одеської області склали понад 1000 адміністративних матеріалів на порушників карантинних вимог.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП регіону Олександр Гостіщев провів спільний брифінг з директоркою Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою щодо ситуації в регіоні, пов’язаної з пандемією коронавірусу. У своєму виступі поліцейський керівник зазначив, що відколи Одещину перевели до «червоної» карантинної зони, з метою посиленого контролю за дотриманням суб’єктами господарювання та громадянами встановлених Кабміном карантинних правил щодня на чергування заступає 92 мобільні групи, до складу яких залучаються 190 правоохоронців, 44 працівника Держспоживслужби, 3 — муніципальної охорони, 3 – Укратрансбезпеки та 4 санітарні лікарі. Вони проводять інспектування вокзалів, закладів торгівлі, громадського харчування, відпочинку тощо, слідкують за наявністю у громадян засобів індивідуального захисту, сертифікатів про вакцинацію чи інших відповідних документів (довідок про отримання хоча б однієї дози вакцини чи негативних результатів ПЛР-тесту), дотриманням соціальної дистанції, регулярної дезінфекції тощо

Відносно громадян, які свідомо порушують карантинні обмеження «червоної зони», складають адміністративні матеріали. Олександр Гостіщев розповів: «За минулий тиждень працівники поліції склали 251 протокол за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 774 постанови за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП. Крім того, правоохоронці склали 31 протокол за фактами порушень самоізоляції, виявлені за допомогою мобільного додатку «Дій вдома».

Одночасно тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП Одещини зазначив: за 17 фактами, пов’язаними з карантином, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 325 ( Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням), ст. 367 (Службова недбалість), ст. 190 (Шахрайство), ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником), ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту