ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: в Миколаєві виявлені хакери, які «відмили» десятки мільйонів доларів
11:48 / 26.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 26 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Кіберфахівці Служби безпеки України та спеціальні органи США провели спільну операцію із викриття громадян України, які діяли в мережі Darknet.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-центрі СБ України.

Заходи із викриття зловмисників проводилися співробітниками Департаменту кібербезпеки СБУ, Управління СБ України в Миколаївській області та слідчими ГСУ Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Для виведення грошей з «тіні» виявлені зловмисники організували масштабну схему з залученням багатьох підставних осіб, ховалися під різними нікнеймами в мережі Darknet, а також працювали через різні фінансові сервіси. Їх клієнтами були хакери, які займалися кіберкрадіжками і хотіли вивести крадене у готівку. Наприклад, злодії, які «зламували» банківські рахунки компаній по всьому світу, забирали собі віртуальні гроші «жертви».

Викриті у Миколаєві в рамках міжнародного співробітництва із органами США зловмисники і самостійно виготовляли та продавали флеш-накопичувачі із вірусами, які зламували цифрові гаманці жертв та викрадали з них криптовалюту. В ході обшуків у них правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, шкідливі програмно-апаратні засоби, чорнові записи та готівку.

Здійснюється аналіз вилученої інформації для притягнення до кримінальної відповідальності усіх відповідальних осіб, у тому числі іноземних замовників махінацій.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту