ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одеську чиновницю та підрядника судитимуть за розкрадання коштів під час ремонту шкільного стадіону
17:33 / 26.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 26 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР'Я – Київська окружна прокуратура Одеси скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Керівник підприємства-підрядника, як повідомляють в прокуратурі, привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту шкільного стадіону у Київському районі Одеси. За договором підряду в загальноосвітній школі повинні були відремонтувати стадіон шляхом улаштування універсального поля для спортивних ігор, поля для гандболу, волейбольного майданчика, бігових, пішохідних доріжок та трибуни. Однак обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх фактичної вартості, й підписав їх. Підрядник, зокрема, завищив обсяг будівельних робіт під час влаштування підстилаючих та вирівнюючих шарів із щебеню та з піску, а також улаштування основ та покриття з піщано-гравійних сумішей, монтажу трибун та інш. Аналогічно директор будівельної організації, стверджують правоохоронці, завищив в документації кількість використаних матеріалів, таких як бетон, асфальтобетон, з’єднувальна стрічка, труби, клей двокомпонентний тощо.

До вказаного злочину, повідомляють в прокуратурі, виявилась причетною посадова особа Управління капітального будівництва Одеської міської ради, стосовно якої також вже скеровано до суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). За версією слідства, чиновниця не перевірила належним чином достовірність наданих їй на підпис підрядником актів приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній, первинно-звітній документації з капітального ремонту стадіону загальноосвітньої школи.

Внаслідок цих протиправних дій державі завдано понад 900 тисяч гривень шкоди.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України) здійснювали слідчі ОРУП №1 ГУНП в Одеській області. В ході нього прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.025
Перейти на повну версію сайту