ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над головним держінспектором одного з постів Одеської митниці
17:54 / 27.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 27 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – До суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника Одеської митниці, обвинуваченого у службовому підробленні та незакінченому замаху на зловживання службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Під час митного оформлення вантажу товарів з Китаю на 11 млн грн головний державний інспектор відділу митного оформлення одного з постів Одеської митниці, як повідомляють в прокуратурі, штучно занизила його вартість, вказавши іншу номенклатуру товарів. Наприкінці січня цього року працівниця митниці, виконуючи обов’язки завідувача сектору митного оформлення одного з постів Одеської митниці, з метою надання директору підприємства можливості ввезення на митну територію України товарів з приховуванням від митного контролю без сплати всіх необхідних митних платежів, внесла, стверджують правоохоронці, завідомо недостовірні відомості до акту про проведення огляду товарів, транспортних засобів, ручної поклажі та багажу. Зокрема, замість мобільних телефонів та аудіосистем до автомобілів чиновниця зазначила в митній документації, що у контейнері нібито знаходились тканина, одяг та взуття. Ці дії могли призвести до протиправного введення товарів у вільний обіг на території України та ненадходження до її держбюджету обов’язкових митних платежів у розмірі майже 1,8 млн гривень.

Підприємство – власника товару оштрафовано на 2,6 млн гривень за порушення митних правил, а на вилучений товар накладено арешт та конфісковано в дохід держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 КК України) здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві під процесуальним керівництвом прокурорів Одеської обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту