ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: на Одещині викрита масштабна схема розкрадання бюджетних коштів
11:49 / 29.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 29 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області блокували масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для соціальних виплат.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-центрі СБ України.

Викриття корупційної схеми, яка нанесла державі та суспільству понад 5 мільйонів гривень збитків, здійснювало Управління СБУ в Одеській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва прокуратури.

Протиправна схема, організована посадовцями управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Білгород-Дністровської РДА та їх спільницею, функціонувала у період 2018-2020 років. Виплати оформляли на людей, які будь-коли отримували соцдопомогу, без їх відома. Кошти зараховувалися на банківські картки для соцвиплат, які виготовляли через «своїх» банківських співробітників.

Працівниці районного управління соцзахисту населення та охорони здоров’я, як встановили оперативники СБУ, вносили недостовірні відомості до баз даних, виготовляли копії, необхідні для нарахування соціальних виплат офіційних документів, та здійснювали незаконні нарахування. Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей, з метою отримання незаконно нарахованих коштів, як повідомляють правоохоронці, до процесу зняття готівки в банкоматах посадовці залучали свою спільницю.

Трьом фахівцям управління соціального захисту та їх спільниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Під час обшуків, проведених за адресами мешкання підозрюваних, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та банківські картки з доказами протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки осіб.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту