ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: на Одещині намагались вкрасти майже 1,9 тис. га земельного фонду НААН
12:57 / 29.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 29 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області запобігли відчуженню майже 1,9 тисяч гектар земельного фонду Національної аграрної академії аграрних наук України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-центрі СБ України.

Заходи із викриття оборудки проводилися Управлінням СБУ в Одеській області спільно з CУ ГУ Національної поліції в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Особливо цінний загальнонаціональний ресурс – 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення НААНУ площею 12 га, які перебувають у постійному користуванні місцевого дослідного господарства, – намагались вивести з власності академії ділки, що знайшли «слабке місце»: дані про ці ділянки не були внесені до Державного земельного кадастру. Тож зловмисники звернулися до Держгеокадастру щодо можливості їх приватизації і, не отримавши відповіді, у тому числі, й офіційної відмови, запустили процедуру їх державної реєстрації. Оборудку вони намагалися провернути за «мовчазної згоди» уповноважених чиновників. Фігурантів не зупинило те, що ці землі оброблялися дослідним господарством, а НААНУ, як орган управління держмайном, не надала погодження їх на вилучення.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, співробітники правоохоронних органів провели низку слідчо-оперативних дій, які надали підстави прокуратурі звернутися з вимогою до Держгеокадастру в Одеській області про скасування державної реєстрації вищезазначених земельних ділянок.

Завдяки вжитим СБУ, поліцією та прокуратурою заходам, землі загальною площею 1889,4025 га оформлено у власність держави. Цим вдалося попередити її відчуження із державної власності.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту