ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини виявили розтрату «ковідних» коштів
13:37 / 29.10.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 29 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В Одеському районі правоохоронці оголосили підозру чиновниці в службовій недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Виконуюча обов’язки начвідділу охорони здоров’я однієї з міськрад Одещини підписала договір з фізособою-підприємцем щодо поставки медичних масок, необхідних для запобігання виникнення та поширення короновірусної хвороби COVID-19, за завищеною ціною, не перевіривши ринкову вартість товару. Внаслідок цього відділ охорони здоров’я сплатив підприємцю бюджетні кошти в сумі 380 тисяч гривень, що на 141,2 тис. гривень вище реальної вартості придбаного товару.

За результатами досудового розслідування, яке проводили слідчі відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №2 спільно із співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури, посадовиці оголосили підозру за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України та направили обвинувальний акт до суду. Відповідно до чинного законодавства, їй загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту