ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над депутатом однієї з райрад Херсонщини
17:49 / 01.11.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 01 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно депутата однієї з районних рад Херсонської області, який свого часу був директором Національного парку «Ніжньодніпровський», та його ексзаступника.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР вважають, що через службове недбальство підозрюваних держава зазнала збитків на 62 млн гривень. У 2019 – 2020 рр. вони отримували звіти про закінчення лімітів на використання водних ресурсів Національного парку, однак жодним чином не реагували на них. У результаті цього промисловий вилов риби на території «Ніжньодніпровського» продовжився, що призвело до понаднормового вилову риби – приблизно 157 тисяч кг. Щоб приховати перевищення лімітів, директор Національного парку «Ніжньодніпровський» вніс до звіту про використання рибних ресурсів неправдиві відомості щодо обсягу виловленої риби.

Колишні керівники «Ніжньодніпровського» обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а ексдиректор – ще й у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Херсонська обласна прокуратура, оперативний супровід – СБУ.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту